Pașii necesari înaintea unui test Covid-19, pentru o diagnosticare corectă. Medicul Adrian Marinescu: „Nu trebuie să mănânci sau să te speli pe dinți"

Persoanele care doresc să se testeze de coronavirus trebuie să știe că există câțiva pași de urmat înainte. Aceste formalități asigură un diagnostic corect.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ce pași trebuie să urmezi înainte de a face testul pentru COVID-19
Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București


In articol:

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București, a explicat că recoltarea probelor se face nazal și faringian, iar acest lucru presupune ca pacienții să nu se spele pe dinți înainte de testare. De asemenea, nu e recomandat să mănânce înainte de testare.

„Fiind vorba despre un exsudat nazal și faringian, trebuie să nu mănânce cu minim două ore înainte și să nu se spele pe dinți. Trebuie să ia în calcul că se duce într-o zona potențial contaminată, deci trebuie să își ia măsurile necesare, să poarte masca, să respecte regulile de igienă și de distanțare", a declarat Adrian Marinescu, notează site-ul Ziare.com.

Citeste si: Alin Oprea rupe tăcerea și face acuzații grave la adresa soției sale, Larisa. „Își găsea consolarea în brațele altor bărbați”

Citeste si: Covid-19 ia cu asalt România. Crește numărul cazurilor noi de coronavirus. Zeci de morți, în ultimele 24 de ore

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Adelina Pestrițu, declarații de pe patul de spital, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Mi-am dat seama că nu pot să conduc...”

Medicul adaugă că nu are relevanță dacă persoană în cauza se află sub tratament pentru alte probleme medicale. „Nu are importantă pentru că exsudatul pune în evidență virusul din secreție", a adăugat acesta.

Exsudatul reprezintă orice lichid care filtrează din sistemul circulator în țesuturile vecine în cazul unor leziuni sau zone de inflamație. Compoziția exsudatului variază, dar include în general apă și substanțe dizolvate și elemente celulare prezente în mod normal în sânge.

Ce trebuie să faci înainte de un exsudat faringian?

Exsudatul faringian se efectuează dimineață, înainte de a consumă lichide, alimente și înainte de periajul dinților pentru că toate acestea șterg agenții patogeni existenți pe suprafață amigdalelor și mucoasei faringiene. De asemenea, fumatul este interzis cu două ore înainte de recoltare.

Ce trebuie să faci înainte de un exsudat nazal?

Recoltarea exsudatului nazal se face separat pentru fiecare fosă nazală și se recoltează dimineață, înainte de suflarea nasului. Nu se folosesc soluții dezinfectante pentru nas înainte de recoltare.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Un tânăr de 19 ani din Olt a violat și ucis o bătrână de aproape 100 de ani. Detaliile îngrozitoare ale crimei

Alin Oprea rupe tăcerea și face acuzații grave la adresa soției sale, Larisa. „Își găsea consolarea în brațele altor bărbați”

Bărbat de 29 de ani, șantajat de o puștoaică. Polițiștii au fost șocați când au aflat ce a putut să-i facă victimei. A scăpat în ultimul moment

O asistentă medicală a murit subit, în timpul concediului din Bulgaria. Avea doar 42 de ani

Lovitură de teatru în cazul Caracal! Alexandra Măceșanu, răpită de un interlop apropiat Clanului Sportivilor? Dezvăluirile lui Gheorghe Dincă EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies