Paşte 2021. Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşti. Sfaturi practice pentru o casă curată

Paşte 2021. Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Paşte 2021.

Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte. Vezi cum să faci în casă soluţia pentru curăţat ferestrele.

Paşte 2021. Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte

Ca să cureţi corect geamurile pentru curăţenia de Paşte, trebuie să începi prin a îndepărta jaluzelele, perdelele, plantele sau oricare al obiect de pe pervaz.

Dacă vrei ca geamurile tale să strălucească trebuie să alegi să le cureţi într-o zi înnorată, asta pentru că acțiunea directă a razelor soarelui va usca geamurile prea repede, lăsând în urmă pete nedorite.

Înainte să foloseşti soluţia pentru curăţat geamuri, curăţă bine pervazul, după aceea te poţi ocupa de curăţarea propriu zisă a ferestrei.

Citeste si: Cum să îţi amenajezi grădina din balcon. Sfaturi de grădinărit în apartament

Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte
Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Îndepărtează excesul de apă cu o racletă, începând cu partea de sus a geamului și coborând, făcând o formă de „S” pentru rezultate optime. Asigură-te că ștergi cu regularitate racleta cu un prosop de bucatarie pentru a evita ca murdăria să ajungă înapoi pe geam.

Citeste si: Cum să faci curățenie și să ai mai mult timp liber

Foloseşte o cârpă umedă, îndepărtează resturile de soluție de curățare și apă de pe geam. Pornind de sus în jos, șterge geamul cu mișcări circulare, până când acesta este curat. Nu uita să ștergi și rama și pervazul, ca să te asiguri că nu mai este nicio urmă, apoi poți să folosești un prosop de bucătărie, pentru a usca suprafața. 

De ce ai nevoie pentru spălarea geamurilor

Pentru spălarea corectă a geamurilor ai nevoie de o găleată cu apă rece, detergent pentru ferestre și puțin oțet, o cârpă curată umedă și un burete, un ștergător de geamuri de calitate şi un prosop de bucătărie sau o cârpă uscată.

Ce e mai bine să folosești: cârpa sau prosop de hârtie?

În prima instanţă poţi folosi un prosop de hârtie pentru a şterge urmele de grăsime sau amprente. Astfel, eviţi ca murdăria de pe cârpă să se împărăştie pe toată suprafaţa geamului.

Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte
Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte[Sursa foto: PixaBay]

Soluție de curățat geamuri făcută în casă

Una dintre cele mai cunoscute soluţii de curăţat geamurile, care se poate prepara în casă este cea pe bază de oţet. Ca să obţineţi soluţia de curăţat geamuri aveţi nevoie de 5 linguri de oţet și de 3 cani cu apă. Toate acestea se amestecă bine şi se pun într-un recipient cu pulverizator.

Citeste si: De ce Paştele catolic şi cel ortodox se sărbătoresc la date diferite. Cum se calculează, de fapt, data Învierii Domnului

O altă reţetă pentru soluţia de curăţat geamuri făcută în casă doar cu ingrediente din bucătărie este: 250 ml apă, zeamă de la o lămâie, 2 linguri bicarbonat de sodiu și 3 linguri oţet de mere. Se amestecă ingredientele şi se pun într-o sticlă cu pulverizator.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies