Paște 2022. Ce NU ai voie să faci în a doua zi de Paște ca să îți meargă bine în restul anului

Paște 2022. Iată ce sa nu faci în a doua zi de Paște ca să îți meargă bine în restul anului!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Paște 2022. A doua zi de Paște, numită Lunea Albă, este considerate ziua în care se deschid porțile Raiului și iertării. Se spune că orice persoană care moare în acestă zi nu mai trece prin Judecata de Apoi.

Ce să NU faci în a doua zi de Paște ca să îți meargă bine

Tradițiile și obiceiurile pentru această zi sunt similare cu cele din prima zi de Paște, fiind complet interzise treburile agricole sau casnice, spălatul sau țesutul.

Potrivit tradiției, masa de Paște nu se ridică timp de trei zile. Așadar, în a doua zi de Paște este interzisă strângerea mesei. Se spune că e bine să le dăm oamenilor apropiați de băut și să ne stropim casele cu agheasmă.

Citeste si: Paște 2022. Rețetă tradițională de pască de Paști

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În biserică, preoții nu citesc Psaltirea în nicio zi din săptămâna luminată. În plus, slujbele celor care sunt înmormântați în această zi diferă de cele normale, fiind cântat „Hristos a înviat”, în locul cântărilor obișnuite. Credincioșii vor face mătănii, în biserici, până în ziua de Rusalii.

Paște 2022. Ce să NU faci în a doua zi de Paște

Paște 2022. Ce să NU faci în a doua zi de Paște

[Sursa foto: Freepik]

Paște 2022. Rugăciune specială pentru a doua zi de Paște

Pentru a doua zi de Paște există o rugăciune specială: „și acum Te rugăm, Stăpâne, pentru robii Tăi aceştia (N), care vin sub acoperământul

casei Tale celei sfinţite, primeşte pocăinţa lor şi‑i iartă pe dânşii, pentru învierea Ta, de mulţimea păcatelor celor nenumărate, ştiute şi neştiute, de voie şi fără de voie; curăţeşte‑i ca pe desfrânata ce plângea, şi ca pe Petru care se lepădase şi plângând cu amar iarăşi l‑ai primit”.

Citeste si: Pe ce dată sunt Floriile în 2022? Află când are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

„Primeşte smerenia şi mărturisirea robilor Tăi, precum ai primit pe vameşul care cu suspin se ruga. Pune frica Ta în inimile lor ca să se teamă de Tine şi să Te iubească din toată inima lor. Dă‑le lor să păzească toate poruncile Tale în toate zilele vieţii lor, umblând după voia Ta”.

„Învredniceşte‑i pe dânşii fără osândă să vină şi să se împărtăşească cu preacuratul Tău Trup şi cu cinstitul Tău Sânge, ca, primindu‑le cu vrednicie, să fie părtaşi împărăţiei Tale, lăudându‑Te şi slăvindu‑Te pe Tine, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paște 2022. MESAJE și FELICITĂRI de Paște pe care să le trimiți celor dragi

Paște 2022. Rețeta pentru cel mai bun cozonac de Paște

Pe ce dată sunt Floriile în 2022? Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Paște

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies