Paşte 2022. Cele mai interesante filme pe care le poţi viziona în ziua de Paște, alături de cei dragi

Paşte 2022. Cele mai bune filme de Paşti pentru întreaga familie, dar şi ecranizări celebre care prezintă viaţa şi patimiile Lui Iisus.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Paşte 2022. Cele mai bune filme de Paşti pentru întreaga familie, dar şi ecranizări celebre care prezintă viaţa şi patimiile Lui Iisus.

Paşte 2022. Cele mai bune filme de Paşte pe care le poţi viziona în familie

Dacă îţi doreşti să petreci Paştele, acasă, în familie, îţi recomandăm o serie de filme cu tematică biblică, care sunt pe placul tuturor celor care petrec sărbătorile pascale.

Hop-Țop

Departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paștelui, sub capetele uriașe de piatră, se află cea mai fabuloasă fabrică de dulciuri. Trei sute șaizeci și cinci de zile pe an, Iepurașul de Paște domnește peste o echipă de iepurași și de pui care pregătesc coșuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toată lumea în dimineața de Paște.

Citeste si: Rugăciune Prima Zi de Paște 2021. Cea mai puternică rugăciune care ajută la iertarea păcatelor

În seara în care urma să fie numit succesorul tatălui său, Iepuraşul fuge de acasă, cu direcția Hollywood, pentru a-și urma visul de a deveni baterist. Ajuns acolo,îl întâlnește pe Fred, recent dat afară din slujba pe care o avea și decis să-și pună viața în ordine.

Fred îl calcă cu mașina pe Iepuraş fără să vrea. Prefăcându-se rănit, dar și uimindu-l pe Fred cu capacitatea sa de a vorbi, Iepuraşul îl manipulează pe acesta să-l ia acasă.

Yogi the Easter Bear

În acest film, doi tâlhari decid să oprească Paștele, răpindu-l pe Iepuraș. Ursul Yogi și prietenul lui cel mai bun, Boo-Boo, află de acest complot și încearcă, în felul lor, să remedieze situația.

Dar aceștia trebuie să lucreze repede, altfel, pădurarul Smith îl va trimite pe Yogi într-un circ în Siberia.

„Ben-Hur: O poveste despre Hristos”

Ben-Hur spune povestea unui tânăr nobil din Ierusalim, la începutul secolului I, condamnat pe nedrept pentru trădare şi ajuns sclav al cuceritorilor romani, care se converteşte la creştinism sub influenţa învăţăturilor lui Hristos.

Citeste si: Paștele Ortodox 2021. Programul slujbelor din Săptămâna Mare, Înviere şi Paşti

Filme de Paşti
Filme de Paşti[Sursa foto: PixaBay]

Filme de Paşti despre Iisus Hristos

Printre cele mai urmărite filme de Paşte se regăsesc: Iisus din Nazareth, Patimile lui Iisus, Viaţa lui Iisus, Misterul înălţării şi Sfântul Petru.

Iisus din Nazareth

Dramă biblică și amplă evocare a vieții și suferințelor lui Iisus Hristos, de la naștere până la răstignire, impecabil realizată cinematografic și dinamizată de muzica lui Maurice Jarre. Iisus din Nazareth este unul dintre cele mai aşteptate filme de Paşte.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Prohodul Domnului, video şi text. Află ce reprezintă prohodul care se cântă în Vinerea Patimilor

Filme de Paşti
Filme de Paşti[Sursa foto: Shutterstock]

Patimile lui Hristos

Patimile lui Hristos respectă întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei.

Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte.

Iisus este dus în fața lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care ascultă acuzațiile ce Îi sunt aduse la cunoștință de către farisei.

Conștient că se află în fața unui conflict politic, Pilat lasă soluționarea problemei în seama împăratului Irod. Acesta Îl aduce din nou pe Iisus în fața lui Pilat, care determină mulțimea să hotărască între Iisus și criminalul Barabas. Masele vor alege să îl elibereze pe Barabas și să îl condamne pe Iisus.

Lui Iisus I se aduce crucea și i se ordonă să o poarte prin Ierusalim până pe Golgota, unde este crucificat.

Filme de Paşti
Filme de Paşti[Sursa foto: PixaBay]

Barabba

Inspirată de romanul lui Par Lagerkvist câștigător al premiului Nobel pentru literatură, drama urmărește destinul binecunoscutului personaj biblic.

Când Pilat din Pont permite mulțimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Barabba este cel ales, iar Iisus Hristos  urmează să fie crucificat.

Însă acolo unde istorisirea biblică se încheie, filmul regizat de Roger Young și avându-l pe Billy Zane ca protagonist urmărește călătoria spirituală a supraviețuitorului Barabba, care ajunge să descopere atât căința, cât și adevărata putere a credinței.

Evanghelia după Matei

Evanghelia după Matei al lui Pasolini este considerat a fi cel mai deosebit film.

"Există un singur film cu adevărat excepțional despre Isus: se numește Evanghelia după Matei, a fost făcut de peste 40 de ani. Jocul în general sobru al actorilor, utilizarea negrului și albului, nuditatea decorurilor, contribuie toate în a face din Evanghelia după Matei un film circumscris în mod esențial figurilor umane și privirilor", a spus Elle Maakaroun.

Viața lui Iisus

Cu sute de ani în urmă proorocii spuneau că se va naște Mesia Cel mult așteptat. Iisus se naște în Betleemul din Iudea, nu în condiții de lux, ci nici măcar în condiții decente, se naște în grajd, iar singurii care îl vizitează sunt niște păstori și niște magi care îi aduc daruri.

Fecioara Maria, mama Pruncului și Iosif, sunt nevoiți să fugă în Egipt pentru că Irod aude de nașterea Lui și știe că El este regele mult așteptat al Iudeilor și se simte ameninţat, aşa că porunceşte să se omoare toți pruncii sub 2 ani.

Sfântul Petru

După răstignirea lui Hristos, Petru, cel mai credincios discipol al său, trebuie să-și învingă slăbiciunile și să țină unită comunitatea creștină.

Învierea lui Iisus este momentul hotărâtor care-i va da forță să pornească pe un drum lung, acela de a apără și de a răspândi mesajul învățătorului său, de la Ierusalim până la Roma, în ciuda persecuțiilor și cu prețul propriei vieți.

Filme de Paşti
Filme de Paşti[Sursa foto: PixaBay]

Misterul înălţării

Misterul înălţării este povestea biblică a Învierii, văzută prin ochii unui necredincios. Clavius (Joseph Fiennes), un puternic tribun roman şi ajutorul său, Lucius (Tom Felton), primesc misiunea de a rezolva misterul reînvierii lui Isus (care în film poartă numele ebraic, Yeshua) şi de a afla adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după crucificare, pentru a infirma zvonurile cu privire la un nou Mesia şi pentru a preveni o revoltă în Ierusalim.

Sursa: cinemagia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paşte 2022. Colinde pascale și pricesne care se cântă la Învierea Domnului

Ouă de Paşte 2022. Vezi de ce se ciocnesc ouăle roșii la sărbătoarea Învierii Domnului

Paşte 2022. Cozonac tradiţional, reţetă Gina Bradea pentru un cozonac ca la mama acasă

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Începe UN NOU RĂZBOI în Europa?! Vestea cumplită venită în miez de noapte

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies