
In articol:
- Cum să prepari friptura de miel perfectă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Paște 2022. Cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel
- Cât costă carnea de miel în 2022
De Paște, friptura de miel este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa pascală.
Dacă știi să o prepari corect, carnea de miel este deosebită și cu siguranță va fi pe gustul celor mai pretențioși de la masă.Cum să prepari friptura de miel perfectă
Paște 2022. Iată cum să prepari o friptură de miel perfectă, cu care îți vei încănta toți musafirii la masa de Paște!
Ingrediente
- o pulpă de miel de 2-2,5 kg;
- câțiva căței mari de usturoi;
- un pahar mare de vin alb;
- apă;
- 50 ml de ulei de măsline;
- rozmarin;
- măghiran proaspăt;
- sare și piper
Mod de preparare
În primul rând, carnea de miel trebuie spălată, curățată de grăsime foarte bine și uscată cu un șervețel. Carnea trebuie lăsată la marinat intr-un amestec de condimente, ulei de masline si zeamă de lămâie. Ideal este ca ea să fie ținută la marinat pentru cel puțin 12 ore sau cel mai bine 24 de ore.
Pulpa trebuie înțepată adânc cu un cuțit din loc în loc, pe ambele părți.
Apoi, introdu usturoiul în găurile formate cu cuțitul.Citeste si: Paște ortodox 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște în România
Pulpa de miel trebuie unsă cu ulei de măsline, condimentată cu sare și piper și așezată într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei. Vinul trebuie turnat împreună cu apă călduță iar carnea trebuie pigmentată cu câteva ace de rozmarin proaspăt și câteva frunze de maghiran.
Citeste si: Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
La final, acoperiți tava în care ați pus bucata de carne de miel și intruceți-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Paște 2022. Cum să gătești friptura de miel perfectă
Paște 2022. Cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel
Chiar dacă friptura de miel este delicioasă pentru cei mai mulți, unii refuză preparatul din cauza mirosului neplăcut pe care îl poate avea carnea. Iată cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel și astfel să te bucuri de o friptură perfectă!
Citeste si: Paște 2022. Cum să faci cel mai bun cozonac pentru masa de Paște
Soluția pentru o carne fără miros neplăcut este ca mielul să fie tânăr, crescut cu iarbă și să cântărească în jur de 12-15 kilograme. Cu cât mielul este mai tânăr, cu atât carnea va mirosi mai puțin a oaie.
Este de preferat ca mieii să fie achiziționati direct de la stână, atunci când sunt sacrificati pentru Paște.
Un alt secret este marinarea cărnii de miel în lapte clocotit, până se răcește și împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.
În plus, eficient mai este și vinul rosu cu usturoi. Carnea de miel trebuie să stea peste noapte, în acest vin înainte de a fi pusă la cuptor.
Cât costă carnea de miel în 2022
Cei care se gândesc să cumpere mielul viu, de la stână, vor plăti 20 lei/kg, iar dacă vor să cumpere mielul deja tăiat, plătesc dublu kilogramul. O altă alternativă ar fi cumpăratul mielului direct de la abator, însă prețul kilogramului de carne din acest loc este aproximativ 60 de lei.
Carnea de miel poate fi cumpărată și din hipermarketuri, însă kilogramul se vinde la prețuri între 50 și 60 de lei. Având în vedere prețurile piperate, vânzările au scăzut în acest an, mai ales în contextul scumpirilor din ultima perioadă.