Paștele Catolic 2021. Programul slujbelor din Săptămâna Mare a Învierii Domnului

Paștele Catolic 2021. Programul slujbelor din bisericile catolice.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Paștele Catolic 2021. Programul slujbelor din bisericile catolice într-o perioadă cu multiple restricţii cauzate de pandemia de coronavirus.

Paştele catolic  este sărbătorit pe 4 aprilie, cu aproape o lună înaintea celui ortodox.

Vezi programul slujbelor religioase din bisericile catolice.

Paștele Catolic 2021. Programul slujbelor din Săptămâna Mare a Învierii Domnului

Episcopul de Iaşi i-a anunţat pe credincioşii catolici programul slujbelor din Săptămâna Mare, dar şi cel din seara de Înviere.

Citeste si: De ce Paştele catolic şi cel ortodox se sărbătoresc la date diferite

Parohiile Diecezei de Iaşi au primit o scrisoare circulară de la PS Iosif Păuleţ, care a transmis precizări referitoare la celebrările liturgice din Săptămâna Sfântă, premergătoare Sfintelor Paşti.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Liturghia crismei se va celebra în Joia Sfântă, în Catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regina» din Iași, începând cu ora 10:30.

Vă îndemn pe toți să participați la acest moment de comuniune, menit să ne stimuleze în trăirea ministerului nostru preoțesc. În Joia Sfântă, la Liturghia Cinei Domnului se va omite spălarea picioarelor. Programul de adorație euharistică va fi conceput în așa fel încât credincioșii să poată ajunge la casele lor până cel târziu la ora 22:00,” a transmis PS Iosif Păuleţ, potrivit ercis.ro.

În Vinerea Sfântă, celebrarea Pătimirii Domnului se va desfășura în așa fel încât adorarea Sfintei Cruci prin sărutare să fie făcută doar de celebrantul principal. Ceilalți participanți la celebrare să adore Sfânta Cruce prin îngenunchere sau plecăciune profundă.

Citeste si: Dată Paști 2021. Când pică Paștele ortodox în acest an

Vigilia Pascală se poate celebra anul acesta începând cu ora 19.00.

Fiecare părinte paroh, în funcţie de situaţia locală, va stabili ora începerii celebrărilor. În Noaptea de Paşti le este permisă credincioşilor catolici libera circulaţie până la ora 2:00.

Să trăim sărbătorile pascale cu simţăminte profunde de credinţă în suflet şi să ne lăsăm încurajaţi de Cristos, pentru ca şi noi, la rândul nostru, să-i putem încuraja pe cei care au nevoie de trecerea Domnului prin viaţa lor însetată de iubire şi de pace, pentru ca Isus să reverse asupra lor razele mângâietoare ale învierii sale, a mai spus episcopul.

PS Iosif Păuleţ îndeamnă catolicii la rugăciune

Episcopul de Iaşi îi îndeamnă pe credincioşii catolici să se roage pentru cei încercaţi de boală în această perioadă grea de pandemie, dar şi pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar, care îi îngrijesc pe cei bolnavi.

"Să ne rugăm şi pentru toţi oamenii care s-au îmbolnăvit în aceste vremuri de grea încercare; pentru toţi cei care trăiesc momente de nelinişte şi îngrijorare pentru sine şi ceilalţi; pentru toţi medicii şi lucrătorii sanitari ce se îngrijesc de bolnavi; pentru toţi cei care iau decizii şi se angajează pentru binele societăţii; precum şi pentru toţi cei care au murit din cauza pandemiei noului coronavirus", a transmis păstorul bisericii catolice.

Dumnezeule atotputernic şi veşnic, scăparea şi tăria noastră: tu ţi-ai arătat în multe feluri puterea ajutându-ne în nevoile noastre; ocroteşte-i pe toţi oamenii afectaţi de criza actuală şi întăreşte-ne credinţa în Providenţa ta plină de iubire; primeşte-i pe cei răposaţi în împărăţia ta ca să se poată bucura de vederea feţei tale. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paşte 2021. De ce Paştele catolic şi cel ortodox se sărbătoresc la date diferite. Cum se calculează, de fapt, data Învierii Domnului

Dată Paști 2021. În ce zile pică Paştele Ortodox

Postul Paștelui 2021. Dezlegare la peşte în Postul Mare

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies