Patania incredibila a unor ieseni! Au depus la CEC bani cu care isi puteau cumpara un apartament si cand au vrut sa ii scoata, mai aveau doar 10 lei!

O familie din Iasi este protagonista unei patanii demne de un scenariu de film. Constantin Nuta si sotia sa au depus la CEC, in 1989, suma de 85.000 de lei, cu care in perioada respectiva puteai cumpara un apartament.

Distribuie pe:

fara descriereCei doi soti nu si-au facut griji si au lasat banii in cont, gandindu-se ca ii vor folosi peste ani cand vor avea cu adevarat nevoie.

In 2009, cand au mers sa ii retraga, au aflat cu stupoare ca trebuie sa incaseze doar 10 lei. Explicatia conducerii CEC a fost aceea ca leul s-a devalorizat.


"Am facut o cerere catre conducerea CEC Bank, sa mi se dea banii pe care ii aveam pe cele sapte librete, respectiv 84.429 de lei. Pentru ca reprezentantii institutiei nu mi-au oferit niciun raspuns, am facut o notificare. In cele din urma, mi s-a raspuns ca, la reforma monetara facuta in 2005, prin transformarea leului vechi in cel nou, moneda s-a micsorat de 10.000 de ori, motiv pentru care valoarea celor 7 librete este acum, cu tot cu dobanda, de 10,8 lei", a declarat Constantin Nuta pentru bzi.ro.

"Am obtinut banii din munca pe care o prestam la fosta IGCL. M-am ocupat de mai multe aspecte referitoare la cladirile din Iasi. Eu am fost executantul Hotelului Unirea, de la cap la coada, eu am fost cel care s-a ocupat de finisajele Casei Patrate si de extinderea Teatrului National. In plus, am fost plecat de doua ori in strainatate inainte de 1990. Din aceasta activitate am reusit sa strang pe atunci banii respectivi. Am preferat sa ii las la CEC, fara sa ma gandesc la faptul ca se vor devaloriza atat de mult", a mai spus barbatul.

Potrivit calculelor sale, el ar fi avut de incasat 27.391 lei. S-a ajuns in instanta, iar magistratii au decis sa respinga cererea familiei Nuta, care nu va primi nicio despagubire.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate