Patriarhul Daniel, mesaj pentru toți românii în Vinerea Mare: „Serbăm Sfintele Paşti într-o vreme de tristeţe”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis, vineri seară, un mesaj de Paşte în care vorbeşte despre vremurile ”de tristeţe” pe care le trăim şi care obligă credincioşii să stea departe de biserică.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru toți românii în Vinerea Mare


In articol:

Patriarhul Daniel a cerut tuturor românilor să se roage pentru medici, pentru cei care ajută bolnavii, dar şi pentru ”cei care lucrează pentru binele poporului român”.

”Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos cel răstignit şi înmormântat ne arată biruinţa iubirii Sale smerite şi milostive asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. De aceea, Biserica Ortodoxă cântă cu bucurie: «Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le». Sărbătoarea Învierii Domnului, sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti, este izvor de bucurie şi pace, de lumină şi speranţă în lupta noastră cu greutăţile vieţii”, a transmis Patriarhul Daniel, în mesajul de Paşte.

Citeste si: Copiii Ilenei Ciuculete nu cred în existența pandemiei de coronavirus! Fata de suflet a cântăreței e de acord cu fiul acesteia: “Așa cred și eu, e vrăjeală totală”

Citeste si: Ce face în izolare Beatrice Olaru, câștigătoarea Exatlon 2! ”Carantina asta scoate ce-i mai frumos din mine!” FOTO

Citeste si: Adevărul despre amenzile date de polițiști în timpul pandemiei. Există o normă de amenzi?

Preafericitul Daniel afirmă că suntem într-o perioadă de tristeţe

Anul acesta serbăm Sfintele Paşti într-o vreme de tristeţe, într-o vreme de pandemie, care răspândeşte oamenilor teamă, teamă de îmbolnăvire şi de moarte, iar autorităţile de stat sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii. În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeaşi biserică, în acelaşi locaş de cult cu credincioşii. În acest sens, casele credincioşilor din parohii devin paraclise sau capele familiale care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credinţa comună în Hristos cel răstignit şi înviat. Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită şi milostivă faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos cel răstignit şi înviat să binecuvinteze pe toţi medicii şi pe toţi cei care ajută pe cei bolnavi, dar şi pe cei care lucrează pentru binele poporului român. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel înviat din morţi să dăruiască poporului român şi lumii întregi sănătate şi ajutor, speranţă, pace şi bucurie”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

”Vă dorim tuturor sărbători fericite de Paşti şi vă adresăm salutul pascal: «Hristos a înviat!»”, a încheiat PF Daniel. (Citeste si: Raed Arafat: În mai era programat un exercițiu cu CE, similar cu ceea ce se întâmplă acum. Realitatea a fost mai rapidă)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate