Patronul unui club de fotbal, dus la audieri cu mascatii

Patronul clubului Petrolul Ploiesti, Florian Walter, fost finatator al echipei Universitatea Cluj a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Cluj, intr-un dosar privind transferul subevaluat a 11 jucatori de fotbal. Conform unor surse judiciare, el a fost dus azi la audieri cu mascatii deoarece a refuzat sa se prezinte pe motiv ca i-a fost frica sa nu fie ucis de suporteri.

Distribuie pe:

fara descriereFlorian WalterAceleasi surse au spus ca la audieri au fost citati si Ioan Marginean, actionarul majoritar al Universitatii Cluj si Dan Capra, unul dintre finantatorii clubului ploiestean. Sursele citate au sustinut ca, Florian Walter este acuzat ca si-a insusit bunurile Universitatea Cluj, adica pe jucatori, in scop personal.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Cluj, acuzatiile in acest caz sunt de initiere/constituire a unui grup infractional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave. In comunicat se mai spune ca, "in perioada mai – septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat în scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA”. Transferul cu titlu gratuit s-a facut pentru  jucatori cotati pe piata la aproximativ 11.000.000 Euro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate