
In articol:
„Păzea, Creața gătește!” este un show culinar, marca WOWnews. Fiecare ediție a emisiunii vine cu o nouă rețetă ușor de preparat, cu cât mai puține ingrediente și care nu te va face să pierzi mult timp în bucătărie.
De această dată, puteți urmări cum să realizați în doar câțiva pași un pui cu smântână de excepție.
Vrei să înveți o rețetă delicioasă și rapidă? Creața este aici să te ajute!
Ingredientele necesare pentru rețeta de pui cu smântână
Rețeta este una extrem de simplă și nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Produsele necesare pentru un pui cu smântână delicios sunt:
• piept de pui- 500 g
• smântână- 250 g
• ouă- 3 buc
• cașcaval- 150 g+ 50 g
• ulei- 20 ml
• sare- 5 g
• piper negru- 5 g
• boia de ardei dulce- 5 g
• roșie- 1 buc
• busuioc- 5 g
Modul de preparare
Pentru a obține cel mai delicios piept de pui cu smântână, acesta trebuie tăiat cuburi și pus într-un bol. Peste carne se adaugă piper, boia, sare și ulei, după care se amestecă totul.
În alt bol se bat cele trei ouă până când se omogenizează albușul și gălbenușul. Peste ouă se adaugă smântâna, busuiocul și piper, dacă preferați mâncarea mai picantă. Amestecați totul foarte bine până cânt textura preparatului este ca a unui sos.
În compoziția aceasta se adaugă puiul condimentat, peste care se rad 150 de grame de cașcaval, pe care îl încorporați în preparat.
Între timp, pregătiți o tavă termo-rezistentă cu dimensiunea de 25x25 cm. Este important ca tava să fie adâncă. Tava se unge cu ulei, după care se toarnă compoziția în ea.
După ce se uniformizează, se adaugă câteva felii de roșii tăiate, încă 50 de grame de cașcaval și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Preparatul se lasă la copt pentru aproximativ 35 de minute, după care se scoate și se savurează. Poftă bună!
Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă pentru paste carbonara. Care sunt ingredientele de care ai nevoie