Când vine Moș Nicolae în 2022? Simpaticul bătrânel este așteptat la începutul lunii decembrie

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022? Vezi care este legenda lui Moș Nicolae.

Autor: Alina Petre

In articol:

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022? Simpaticul bătrânel este așteptat de copiii din întreaga lume, în fiecare an, cu pantofii lustruiți și așezați frumos pe coridor sau la ușă.

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022

Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar, din vremuri foarte îndepărtate, care aduce daruri copiilor în seara de 5 decembrie, în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, de pe 6 decembrie.

Moș Nicolae are diferite denumiri, în funcție de țară, precum: Mikulás în Ungaria, Mikuláš în Republica Cehă și Slovacia, Mikołaj în Polonia, Nikolaus în Germania, Sinterklaas în Olanda, Saint Nicolas în Franța.

Deși oamenii din întreaga lume îl aseamănă pe Moș Nicolae cu Moș Crăciun, datorită faptului că amândoi aduc daruri, sunt câteva diferențe care ne ajută să îi deosebim.

Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae, în timp ce Moș Crăciun vine în ajunul Crăciunului. Moș Nicolae lasă cadourile în ghetuțele curățate ale copiilor, în timp ce Moș Crăciun le lasă sub pomul de Crăciun.

De asemenea, Moș Nicolae vine călare pe un cal alb, în timp ce Moș Crăciun vine pe o sanie trasă de reni. Moș Nicolae lasă o nuielușă copiilor neastâmpărați, în timp ce Moș Crăciun le lasă cărbune.

Citește și: Pe ce dată este Sfântul Nicolae în 2022? Vezi când are loc sărbătoarea lui Moș Nicolae

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Moș Nicolae 2022- kfetele.ro

Citeste si: Florica Boboi, adevărul despre experiența „Chefi la cuțite”. Ce a spus despre scandalurile din echipa roz- bzi.ro

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022 Simpaticul bătrânel este așteptat de copiii din întreaga lume

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022 Simpaticul bătrânel este așteptat de copiii din întreaga lume

[Sursa foto: shutterstock]

Legenda lui Moș Nicolae

Legenda spune că Sfântul Nicolae a ajutat 3 fete sărace din orașul său, aducându-le galbeni pentru zestre, noaptea, fără a fi văzut de cineva. Casa în care locuiau cele 3 fete împreună cu tatăl lor era mai mult decât săracă.

Din cauza sărăciei, tatăl a ajuns să plănuiască să își vândă fetele, cu scopul de a scăpa de sărăcie, fără a ține cont de rugămințile și plânsetele fiicelor.

Sfântul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuința lui și nu a putut rămâne indiferent. Noaptea, fără a fi văzut de nimeni, el a aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mari.

Astfel, ea a reușit să se mărite curând. La fel a făcut Moș Nicolae și în următorii doi ani, iar sora cea mijlocie și apoi cea mică au reușit să se așeze la casele lor, având ca zestre pungile cu galbeni.

De atunci și până în prezent, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi nouă, și în special copiii, primesc daruri, de la Moș Nicolae care nu li se arata niciodată.

Citește și: Ce-a apărut de Moș Nicolae la mormântul Denisei Răducu. Imaginile de la cimitirul din Ștefănești au smuls lacrimi de durere multor părinți

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022 Simpaticul bătrânel este așteptat de copiii din întreaga lume

Pe ce dată vine Moș Nicolae în 2022 Simpaticul bătrânel este așteptat de copiii din întreaga lume

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: „Moș Crăciun și prietenii săi”. Povestea unuia dintre cele mai amuzante dialoguri de la televizor

Moș Nicolae este cunoscut ca fiind protectorul copiilor din toată lumea, în special al celor sărmani. Potrivit istoriei, acesta s-a născut în vremea împăraţilor Dioclețian şi Maximlian, în localitatea Patara, în provincia Lichia.

A fost un copil foarte inteligent, care s-a remarcat prin bunătatea și înțelepciunea sa. Pe parcursul vieții a folosit averea părinților pentru a ajuta oamenii sărmani, care nu aveau o situație materială bună.

Surse: ro.wikipedia.org, stirilekanald.ro, desprecopii.com

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox, joi, 24 noiembrie 2022. Sinaxarul zilei de joi

Cât este ajutorul pentru energie și când se acordă? Vezi cine beneficiază de acest ajutor

Sfântul Andrei 2022. Află când se pune grâul la încolțit de Sf. Andrei

7 zodii vor avea stea în frunte în anul 2023

VESTE BUNĂ pentru toată România! NICOLAE Ciucă a făcut anunțul serii: Este pentru prima dată în 32 de ani

“În perioada în care am aflat diagnosticul, scăpam obiecte de mână!”. Dezvăluirile artistei Adda, cu privire la boala de care suferă

Vești proaste pentru o categorie de angajați. Nu vor putea ieși mai repede la pensie nici în 2023

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies