Pelerinajul de Sfânta Parascheva, doar cu ieșeni. Raed Arafat a făcut anunțul: ”Sărbătorile religioase, numai cu participanți din orașul respectiv”

Raed Arafat a făcut câteva precizări despre Pelerinajul de Sfânta Parascheva!

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru

Pelerinajul de Sfânta Parascheva
Pelerinajul de Sfânta Parascheva[Sursa foto: Captură KANAL D]


In articol:

 

Autoritățile române anunță că Pelerinajul de Sfânta Parascheva se va desfășura cu anumite restricții și doar ieșenii au voie să participe. Raed Arafat a anunțat, luni seară, că numai cu participanți din localitatea respectivă au voie să participe la pelerinaj. În fiecare an, pe 14 octombrie, la Iași veneau foarte mulți credincioși, care participau la unul dintre cele mai mari pelerinaje din România. Din cauza coronavirusului și a restricțiilor impuse de autorități, pelerinajul de Sfânta Parascheva este organizat în perioada 8-15 octombrie, la Iași. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au anunţat că nu vor mai fi aduse în pelerinaj moaştele altor sfinţi din ţară sau străinătate, scrie Agerpres. Raed Arafat, secretarul de stat, a anunțat luni, că la pelerinajul de Sfânta Parascheva au voie să participe doare ieșenii.

Ce a anunțat Raed Arafat

Luni seara, Ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat măsurile adoptate de CNSU. Pe listă se aflau și măsurile autorităților cu privire la sărbătorile religioase. Raed Arafat a declarat că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă doar cu participanți din localitatea respectivă.

Citeste si: Veste teribilă! Iarna vine cu cel mai prost anunț. Alertă la Palatul Victoria - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

O alta decizie: referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a precizat Raed Arafat, secretar de stat.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva
Pelerinajul de Sfânta Parascheva[Sursa foto: PixaBay]

Pe de altă parte, pelerinii susțin că nu pot lua virusul dacă pupă icoane sau moaște. Viorica, o femeie în vârstă de 67 de ani, a venit tocmai din Constanța pentru a participa la pelerinaj.

Infecția nu se atinge de icoane, de cruce, de împărtășanie, de racle, de sfinți, n-are de-a face. Virusul este îngăduit de Dumnezeu pentru păcatele noastre, atât (...) la Sfintele moaște nu se îmbolnăvește! La Sfintele Moaște se dau vindecări, nicidecum boală. Dar eu cred că se vindeca cel care venea sau virusul dispărea, nici vorbă. Nu mi-am pus problema și nu mi-o pun așa", susține Vasilica, pentru Știrile Kanal D.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Horoscop 25 noiembrie. O zodie este trădată azi: Nu te lua după bârfe

Cel mai crocant pui Shanghai. Rețeta rapidă. E delicios și se prepară în doar câteva minute

Dacă Băsescu nu intră în Pădure, intră Pădure în Băsescu! Scandal colosal în lumea politicii. Miza: 500.000 euro! Dezvăluiri EXCLUSIVE

Cazurile de Covid-19 cresc, dar Pelerinaj la Sfânta Parascheva rămâne în picioare! Mărturiile șocante ale pelerinilor: COVID nu stă pe moaște!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies