Pensii 2021. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor

Pensii 2021. Declarațiile ministrului Muncii, Raluca Turcan, despre noua lege a pensiilor, recalcularea pensiilor și reforma sistemului de pensii.

Pensii 2021. Raluca Turcan
Autor: Elena Popescu

In articol:

Pensii 2021. Anunț de ultimă oră despre pensii. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ținut o conferință de presă în care a anunțat despre noua lege a pensiilor, recalcularea pensiilor și reforma sistemului de pensii.

Pensii 2021. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ținut o conferință de presă în care a anunțat că pensiile a 5 milioane de români vor fi recalculate în 18 luni.

Pensiile vor fi recalculate, în baza unei noi legi. 

"Această formulă de recalculare va aduce o majorare pentru un număr mare de pensii din România", a declarat Raluca Turcan.

Citeste si: Ce pensie are Petre Roman. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

Pensii 2021
Pensii 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Pensii 2021. Sistemul de pensii va fi reformat

Ministrul Muncii susține că sistemul de pensii va fi reformat, iar cele 5 milioane de dosare de pensii vor fi evaluate în maxim 18 luni. Evaluarea dosarelor se va face pe baza informațiilor colectate de casele de pensii.

”Evaluarea dosarelor este etapa premergătoare recalculării pensiilor. Am stabilit ca în maxim 18 luni să fie evaluate toate aproximativ cele 5 milioane de dosare de pensii. Recalcularea pensiilor înseamnă că vor fi înlăturate situații de inechitate și recalcularea pensiilor pe fond e o problemă de fond care va aduce echitate într-un format sustenabil. Concret, evaluarea dosarelor înseamnă să facem o bază de date pe baza informațiilor colectate de casele de pensii din surse din format electronic. Finalizarea acestui proces presupune resurse suplimentare. Vom finaliza evaluarea necesarului de echipamente soft, inclusiv resursă umană și vom întocmi dosar de atragere de fonduri europene”, a declarat Raluca Turcan, care susține că sistemul de pensii va fi reformat.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor! Raluca Turcan: „Pregătim o nouă lege”. Oamenii au ieșit în stadă

Pensii 2021
Pensii 2021[Sursa foto: Shutterstock]

Pensii 2021. Recalcularea pensiilor va aduce măriri

Noua lege a pensiilor vine cu o nouă formulă de calcul, menită să aducă măririrea pensiilor.

”Pasul acesta are la bază contributitivitate şi echitate în sistemul de pensii. Începem evaluarea acestor dosare, care va sta la baza procesului de recalculare a pensiilor. Recalcularea se va face în baza unei noi legi care va înlocui legea 127/2019 şi va conţine o nouă formulă de calcul(...). Există o componentă tehnică de evaluare şi recalculare şi una legislativă, prin care noi pregătim o nouă lege care să conţină o formulă de calcul a pensiilor sustenabilă şi care să aducă contributivitate şi echitate”, a mai spus ministrul.

Pensii 2021
Pensii 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

”Pregătim un proiect să existe opţiunea pensionării la 70 de ani”

Raluca Turcan a anunțat astăzi în cadrul conferinței de presă pe care a ținut-o că se pregătește un proiect în care să existe opțiunea pensionării cetățenilor la 70 de ani. 

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi- să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat. Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu”, a declarat, azi, Raluca Turcan.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

S-a aflat! Ce pensie încasează Florin Piersic, după 65 de ani de muncă

Ce se întâmplă cu pensiile românilor! Raluca Turcan: „Pregătim o nouă lege”. Oamenii au ieșit în stadă

Ce pensie are Petre Roman. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Ce a făcut Dincă cu Alexandra Măceșanu? Răspunsul care va șoca întreaga Românie

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies