Pensionarii primesc banii înapoi! Modificare importantă în Legea Pensiilor

Pensionarii care au primit pensiile diminuate din cauza unor greșeli de calcul ale funcționarilor vor primi banii înapoi.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Statul Român va suporta greșelile funcționarilor în cazul unor pensii diminuate din vina acestora. Astfel, persoanele care au primit mai puțin bani la pensie din cauza unor erori de calcul vor primi înapoi sumele retroactiv.

A fost eliminat termenul de prescripție

Un nou proiect de lege adoptat astăzi de Parlamentul României a eliminat termenul de prescripție, astfel încât pensionarii vor primi sumele aferente indiferent dacă au trecut 3, 4 sau chiar 15 ani de la data la care s-a petrecut eroarea. Până acum, termenul de prescripție era de doar 3 ani, astfel încât banii erau înapoiați doar pentru acest interval.

Citeste si: Aurel Pădureanu, îngropat în datorii după moartea Corneliei Catanga. De ce nu are lăutarul pensie

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„În cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în

sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”, se arată în noul proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, ca o completare la Legea Pensiilor, conform stiripesurse.ro.

Citeste si: O femeie de 71 de ani a testat eficiența vaccinului pe o secție COVID. Pensionara a stat fără protecție pe o secție plină de bolnavi

Proiectul de lege va intra în vigoare după ce va fi promulgat de Președintele Klaus Iohannis și va fi publicat în Monitorul Oficial.

O femeie din Alba a primit 16 ani o pensie mai mică din cauza unui ”cod greșit”

Anul trecut, Violeta Alexandru, fost Ministrul al Muncii, a declarat că ”nu va tolera” situații precum cea a unei femei din Alba care a primit timp de 16 ani pensia diminuată din cauza unui ”cod greșit” scris de un funcționar.

Astfel, bătrâna care ieșise la pensie anticipat din cauza unor probleme medicale, în anul 2002, a primit o penalizare care nu a mai fost corectată doi ani mai târziu, când a împlinit vârsta legală de pensionare. Ministrul spunea atunci că va sesiza Casa Națională de Pensii Publice pentru ca toți banii ”până la ultimul bănuț”, să-i fie restituiți femeii. Acest lucru nu a fost însă posibil până acum din cauza termenului de prescripție de 3 ani care exista în legea pensiilor.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Polițistul, care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu, s-a stins din viață din cauza COVID-19. Costică Ionescu era în stare gravă

Italia: O femeie a murit după 12 zile de comă! Mariana a fost rănită în accidentul cu 25 de mașini de lângă Torino: ”Ajutați-ne să o aducem acasă”

Mărturiile tragice ale pacientului internat lângă salonul groazei de la Matei Balș! Cum a scăpat din incediu

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

Au bătut palma pe comoara României! Se vinde totul. O vom pierde definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies