Pensionarii vor primi un bonus, pe lângă pensie. Cine se bucură de mai mulți bani

O nouă lege care vine în favoarea unor categorii de pensionari.

Autor: A.M.

In articol:

O nouă lege care vine în favoarea unor categorii de pensionari. O nouă lege propune mai multe drepturi și beneficii pentru cei care au ajuns la pensie.
Cei care se vor bucura de bani mai mulți sunt militarii și veteranii participanți la acțiunile militare din țară și străinătate.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?- stirilekanald.ro

Noua lege va înlocui OUG nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi se vor acorda drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, ordonanţă care va fi abrogate în momentul în care noul act normativ va fi aprobat în Parlament şi promulgat de preşedintele ţării.
Acest act normativ face referire mai exact la drepturile familiei militarilor care au fost în misiuni de război în străinătate, chiar dacă participanul a devenit veteran, rănit sau și-a pierdut viața.

Cine va mai putea beneficia de aceste modificări 

Copiii şi soţiile militarilor dar şi civilii invalizi vor avea prioritate la înscrierea în creşele şi grădiniţele de stat, vor beneficia de transferarea sau înscrierea la şcolile sau instituţiile de învăţământ militare, preuniversitare sau universitare.

Ei primesc bursă lunară până la 26 de ani şi pot fi încadraţi în unităţile MApN dacă îndeplinesc condiţiile, sau în posturile de personal contractual.
Această nouă lege va fi mai întâi dezbătută a Senat, apoi în Camera Deputaţilor, care va avea decizia.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Dispărut de 24 de ore: Un băiat de 12 ani, căutat de poliţiştii din Constanţa

Cine era polițistul ucis pe o trecere de pieton din sectorul 6 din Capitală

Clipe grele pentru Giani Kiriţă în Republica Dominicană! Ce se întâmplă în aceste momente cu mama lui în ţară?

O tânără a fost filmată în timp ce se plimba complet goală pe străzile acoperite de zăpadă

Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?

„Mă enervează că-mi vine și să plâng.” Cristina Șișcanu, încercată de emoții. Ce schimbare va face cât de curând

Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies