Pensionarii vor primi un bonus, pe lângă pensie. Cine se bucură de mai mulți bani

O nouă lege care vine în favoarea unor categorii de pensionari.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

O nouă lege care vine în favoarea unor categorii de pensionari. O nouă lege propune mai multe drepturi și beneficii pentru cei care au ajuns la pensie.
Cei care se vor bucura de bani mai mulți sunt militarii și veteranii participanți la acțiunile militare din țară și străinătate.

Noua lege va înlocui OUG nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi se vor acorda drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, ordonanţă care va fi abrogate în momentul în care noul act normativ va fi aprobat în Parlament şi promulgat de preşedintele ţării.
Acest act normativ face referire mai exact la drepturile familiei militarilor care au fost în misiuni de război în străinătate, chiar dacă participanul a devenit veteran, rănit sau și-a pierdut viața.

Cine va mai putea beneficia de aceste modificări 

Copiii şi soţiile militarilor dar şi civilii invalizi vor avea prioritate la înscrierea în creşele şi grădiniţele de stat, vor beneficia de transferarea sau înscrierea la şcolile sau instituţiile de învăţământ militare, preuniversitare sau universitare. Ei primesc bursă lunară până la 26 de ani şi pot fi încadraţi în unităţile MApN dacă îndeplinesc condiţiile, sau în posturile de personal contractual.
Această nouă lege va fi mai întâi dezbătută a Senat, apoi în Camera Deputaţilor, care va avea decizia.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: