Pentru cine este coronavirusul mai periculos? Primele statistici oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia

Coronavirusul a băgat spaima în oamenii din întreaga lume. În Europa, cele mai multe victime s-au înregistrat în Italia.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime. În Italia, situația este deja alarmantă și cetățenii și autoritățile au luat deja o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, care a ucis deja câteva sute de persoane.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat un raport pentru a-i informa pe cetățeni. Conform datelor, cei mai mulți dintre cei afectați sunt bătrânii sau cei care aveau deja alte probleme de sănătate.

Citeste si: Un tânăr întors din Italia a fost izolat de familie în podul casei. După puțin timp, a anunțat pe Facebook că se sinucide

Citeste si: Suspiciune de coronavirus la Giurgiu! O femeie s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, după ce a interacționat cu un bărbat din Italia

Citeste si: Zeci de pasageri, blocați în aeroporturi! Toate zborurile spre Italia au fost suspendate din cauza coronavirusului

fara descriere

Care este media de vârstă a persoanelor afectate de coronavirus

Conform datelor oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia, vârsta medie a pacienților decedați este de 81 de ani. 42% din dintre decedați aveau între 80 și 89 de aniș 32,4% aveau între 70 și 79 de ani, 8,4% aveau între 60 și 69 de ani,iar 14,1! aveau 90 de ani. Doar 2,8% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului aveau între 50 și 59 de ani, relatează Corriere.it.

Vârsta medie a femeileor ucise de coronavirus este de 83,4 de ani, în timp ce vârsta media a bărbaților care a murit este de 79,9 ani. Majoritatea victimelor sunt bărbați, mai arată statisticile.

Citeste si: Coronavirusul aprinde războiul dintre generații în Italia. Părinții contra copiilor, Sudul contra Nordului: „Ați venit să ne infectați? Stați în tren!“

În plus, în mai mult de două treimi din cazuri, pacienții care și-au pierdut viața aveau două sau trei patologii preexistente. 74,6% sufereau de hipertensiune arterială, 70,4% sufereau de boli cardiace ischemice și 33,8% sufereau de diabet zaharat.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate