Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

Permis Auto 2022. Iată noile condiții impuse de stat în vederea obținerii permisului de conducere!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Odată cu începerea anului 2022, statul a făcut mici reglementări în ceea ce privește obținerea permisului de conducere. Iată care sunt noile condiții, dar și cum s-a răspândit falsa idee că românii au nevoie de 10 clase pentru a putea conduce pe drumurile publice!

Noile condiții prin care se obține permisul de conducere 2022

Președintele României Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege privind obținerea permisului de conducere în anul 2022. Astfel că, actul normativ iniţiat de senatorul USR Cosmin Poteraş, prevede introducerea de cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor, atât pentru obţinerea permisului de conducere cât şi pentru cei care au permisul suspendat, după cum notează cei de la antena3.ro.

Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

[Sursa foto: PixaBay]

„Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Nu putem asista pasivi la pierderea de vieţi omeneşti şi cea mai simplă cale este prevenţia.

Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă şi – pe de alta – îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv.

De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiţie pentru obţinerea permisului.”, a detaliat Cosmin Poteraș, conform unui comunicat de presă al USR, citează aceeași sursă menționată anterior.

Așadar, cele două cursuri prevăzute de proiect vor fi introduse în cadrul pregătirii teoretice și practice pe care o fac persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obținerea permisului de conducere în următoarele situații:

Citeste si: De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

- obținerea, pentru prima dată, a permisului de conducere;

Citeste si: Cod Rutier 2022. Care sunt bolile care îți anulează din start permisul

- beneficierea de reducerea perioadei de suspendare a sancțiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce în ipotezele constatării de către organele competente a săvârșirii de către participantul la trafic a unei fapte contravenționale;

- dispunerea sancțiunii complementare a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce atunci când fapta contravențională se circumscrie fie conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, fie nerespectării regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

- obținerea, după anularea permisului de conducere printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a unui nou permis de conducere.

Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

Permis Auto 2022. Care sunt noile condiții prin care se obține permisul de conducere

[Sursa foto: PixaBay]

Nu este necesară absolvirea a 10 clase pentru a obține permis auto în România

La începutul acestui an, în mediul online circula informația potrivit căreia, persoanele care nu au absolvit 10 clase nu vor mai avea dreptul de a începe școala de șoferi, și implicit, de a nu mai putea obține permis auto.

Însă, potrivit playtech.ro, oficialii DRPCIV au dezmințit informația din spațiul public legată de această restricție: „Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare.”, a tranmis Direcția de Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Citeste si: Accidentul care i-a schimbat viața Cristinei Șișcanu. Cu ce probleme de sănătate a rămas, după ani buni de la nefericitul eveniment? "Îmi dă bătăi de cap și acum"

Așadar, la acest moment, în România, nu este necesară absolvirea a 10 clase pentru a obține dreptul de a conduce un automobil pe drumurile publice. Se pare că intenția de a limita numărul de persoane care dau de carnet auto se baza pe numărul imens de analfabeți funcționali care ajung la proba teoretică a examenului, și care, în proporție de 80% nu reușesc să treacă de ea.

 

Surse: antena3.ro, playtech.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Infracțiunile care îți pot anula permisul de conducere. Șoferii care țin la permisul de conducere ar trebui să știe asta

Ce riscă să pățească șoferii care alimentezează iarna cu o sumă de până la 100 de lei

Schimbări importante în Codul Rutier! Se vor da amenzi usturătoare pentru această greșeală

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Șoc total pentru Vladimir Putin! La asta nici măcar el nu se aștepta. E TERMINAT

Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"

200 de lei în plus pentru toți salariații! „Consecinţele vor fi resimţite şi la pensie”. Ce face Guvernul

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies