Perseidele 2021. Când va avea loc ploaia de meteoriți și cum putem să ne bucurăm de acest fenomen spectaculos

Perseidele sunt o ploaie de meteori și pot fi admirate în cea mai caldă perioadă a anului, mai ales în nopțile senine și calde.

Perseidele 2021. Când va avea loc ploaia de meteoriți
Perseidele 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Perseidele sunt o ploaie de meteori, iar numele provine din grecescul Perseides, un termen care se referă la fiii eroului mitologic Perseu. Acest fenomen spectaculos poate fi admirat în cea mai caldă perioadă a anului, mai ales în nopțile senine și calde.

Când vom putea vedea cea mai frumoasă ploaie de meteoriți a anului

Perseidele reprezintă cea mai frumoasă ploaie de meteoriți a anului sau, cum li se spune popular, ploaia de stele căzătoare. Acestea, ca în fiecare an, promit un spectacol deosebit cu sute de stele căzătoare, care pot fi admirate în nopțile cu cer senin.

Citeste si: Avertizare ANM! Miercuri, 14 iulie, cea mai călduroasă zi din an: “Nu trebuie să excludem un posibil cod roșu”

Ploaia de stele cazatoare a Perseidelor are loc între 17 iulie și 24 august 2021, și poate fi văzută de oriunde din lume, inclusiv din Romania. Cel mai important este ca condițiile meteorologice să fie favorabile, iar Luna să nu lumineze prea intens pe cer, pentru a putea urmări un show impresionant, de neuitat pentru toată lumea.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Punctul de apogeu al Perseidelor va fi atins în noaptea de 12 spre 13 august 2021, când numărul de meteori ajunge la 160-200 de bucăți pe oră. În această noapte, Luna va fi doar 13% plină, lucru care îi va ajută pe pasionații de astronomie să vadă ploaia de meteoriți mai bine.

Ploaia de meteoriți a fost observată pentru prima dată în urmă cu mai bine de 2000 de ani, iar primele informații despre acest fenomen sunt din Estul Îndepărtat.

Catolicii consideră acest fenomen ca fiind Lacrimile Sfântului Laurențiu, acesta fiind sărbătorit pe 10 august, data la care ploaia de meteoriți este mai accentuată.

Perseidele 2021. Când va avea loc ploaia de meteoriți

Unde se văd cel mai bine Perseide 

Fluxurile de meteori ale Perseidelor sunt cel mai vizibile odată cu căderea nopții, în cele mai întunecate condiții, iar meteorologii recomandă evitarea poluarii luminoase din jurul locului de observație.

Cel mai indicat este un loc întins și întunecat, de preferat departe de oraș, unde sunt multe lumini.

Ploaia de stele căzătoare se vede cel mai bine în mediul rural, pe o suprafață întinsă, unde cerul e senin și în jur e beznă, sau într-o pădure, unde totul în jur este întunecat, iar copacii nu sunt prea înalți.

Citeste si: "Bestia africană" lovește România. Se anunţă temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Pentru a vedea Perseidele nu ai nevoie de niciun instrument, pentru că ei se pot observa cu ochiul liber. Atunci când planeta noastră trece prin regiuni bogate în meteoriți, se produc aceste ploi de stele, și pot fi observate sute de stele căzătoare pe oră. Astfel de cureți de meteori au loc anual în lunile aprilie, august, noiembrie și decembrie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Randi, planuri pentru căsătorie? Când va face artistul pasul cel mare: “O să se întâmple…“

Teo Trandafir, dezvăluiri sincere despre adopția fiicei sale: "Nu înțelegeam ce m-a lovit, mai ales că eu nu fusesem însărcinată"

Horoscop Chinezesc 3 august 2021. Previziuni astrale pentru primele zile ale lunii august

Urmează o săptămână extraordinară pentru 6 zodii

Se schimbă buletinele de identitate! Cine sunt românii care vor primi cărțile de identitate cu cip

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies