Persoane anunţate că au COVID-19 în mod eronat. Autoritățile: „O regretabilă greșeală”

Un actor al Teatrului Național din Timișoara a fost diagnosticat cu COVID-19 de DSP Timiș și negativ de către ISU Timiș. Autoritățile dau vina pe volumul mare de muncă.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Persoane informate că au Covid în mod eronat
Persoane informate că au Covid în mod eronat


In articol:

Raul Bastean, un actor din Timișoara, a fost confirmat cu noul coronavirus în urmă cu 10 zile. El s-a izolat în casa părinților, iar mai apoi au fost testați toți membri familiei cu care instrase în contact.

Ulterior, tânărul a primit două răspunsuri contradictorii. Unul de la ISU Timiș și celălalt de la DSP Timiș.

Citeste si: REVOLTĂTOR Pacienţii sunt puși să plătească halatele şi măştile cadrelor medicale după consultaţie. „Să ştie şi alţii la ce să se aştepte”

Citeste si: Coronavirus România, 15 august 2020! 1.328 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19

Citeste si: Focar de coronavirus în TVR. Un nou comunicat al televiziunii publice

Raul Bastean a povestit la Digi24 că în timp ce Direcția de Sănătate Publică i-a declarat negativi, a primit un alt răspuns de la Insectoratul pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

„În primul rând am primit de la DSP confirmarea, la cererea noastră prin telefon, că suntem negativi, iar ieri în cursul dimineții, a venit la primăria comunei unde suntem noi în izolare un document de la ISU prin care figuram toți pozitivi. În special părinții prietenei mele care nici nu au fost testați”, spune acesta.

Actorul susține că a fost contactat de Direcția de Sănătate Publică pentru a i se explica eroarea făcută de cei de la ISU.

„Am fost contactat de către conducerea DSP și mi s-a explicat eroarea. Practic, înțeleg că este vorba despre o eroare din partea celor de la ISU. Ei au întocmit greșit documentul și probabil o fost greșeală de redactare în tabelul respectiv, fiind pe lista de contacți direcți cu mine au ajuns pe lista de pozitivi. Doar eu am fost cu testul pozitiv de la început.

Lucrurile au durat foarte mult. Astăzi suntem în a zecea zi, în patru zile ieșim din carantină. A durat ceva, dar în momentul în care am aflat despre această listă am sunat la DSP, iar cei de acolo pot să spun că au lămurit situația. Am rugat să trimită urgent un mail către primărie în care să specifice că acest lucru nu este veridic, datorită faptului că am fost întrebat de către primărie – ceea ce este și normal – cum pe această listă noi figurăm pozitivi, atâta timp cât am anunțat că doar eu sunt pozitiv și celelalte teste sunt negative. Am rugat să specifice acest lucru într-un mail, ca să se lămurească situația.

Din momentul în care eu am fost pozitiv, adică de miercuri, 5 august, din acel moment toate familiile cu care eu am intrat în contact au stat în izolare.

Eu sunt asimptomatic și pe parcurs s-a născut teama că ceva nu e în regulă. În momentul în care am fost anunțați de această listă n-am mai înțeles ce se întâmplă, de unde a pornit, ce s-a întâmplat de brusc toate aceste rezultate au fost declarate pozitiv”, povestește el.

Cum răspund autoritățile

Persoane informate că au Covid în mod eronat
Persoane informate că au Covid în mod eronat

Reprezentanții Inspectoratului de Urgență din Timiș explică că totul a fost „o regretabilă greșeală de redactare a documentului”.

Din cauza volumului mare de activități a fost făcută o regretabilă greșeală de redactare a documentului, remediată de urgență”, la momentul în care au fost sesizați. În plus, au dat asigurări că această situație e „una izolată”, iar „responsabilii autorităților angrenate în gestionarea acestei sutații generate de COVID-19 depun eforturi susținute pentru buna desfășurare a activităților în continuare”.

Și DSU Timiș a făcut precizări. „Având în vedere informațiile apărute în mass-media referitoare la neconformități legate de evidența persoanelor și a rezultatelor atribuite instituției noastre de către o persoană depistată pozitiv precizăm că DSP Timiș nu a făcut nicio eroare de activitate în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al instituției.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

VIDEO | Cruzime fără margini! O fetiță nou-născută abandoată de părinți pentru că și-au dorit băiat

Puterea Dragostei 16 August! Fotografia controversată cu Mona și Nicos apare pe ecrane. George: „Te deranjează că a apărut poza asta în fața camerelor?”

REVOLTĂTOR Pacienţii sunt puși să plătească halatele şi măştile cadrelor medicale după consultaţie. „Să ştie şi alţii la ce să se aştepte”

Surpriză de mari proporții! Andra Volos și Bia, împreună la aceeași petrecere

Nicușor Dan, plângere penală din partea PSD! Ce s-a întâmplat la scur timp, după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies