Persoanele care au efectuat și rapelul au șanse minime de a transmite virusul SARS-CoV-2 mai departe

Potrivit unui studiu cei care s-au inoculat cu ambele doze de vaccin anti-COVID au șanse mici de a transmite virusul sau de a se îmbolnăvi.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Potrivit celui mei recent studiu efectuat în Statele Unite ale Americii, persoanele care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin anti-COVID aproape că nu transmit niciodată virusul, iar șansele de a se îmbolnăvi sunt extrem de mici.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au concluzionat că serurile de la Pfizer și Moderna au o eficiență de 90% în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, ceea ce însemnă că nu doar cei imunizați sunt protejați, ci și cei din jurul lor. 

Cât de eficiente sunt vaccinurile anti-covid
Cât de eficiente sunt vaccinurile anti-covid[Sursa foto: PixaBay]

CDC: „P ersoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc”

Rezultatele celui mai recent studiu în ceea ce privește eficiența vaccinurilor Pfizer/BioNtech și Moderna sunt îmbucurătoare, spun autoritățile americane. La studiu au participat circa 4 mii de cadre medicale care s-au testat săptămânal să vadă dacă s-au infectat sau nu cu coronavirus. Au fost doar trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre cei care s-au inoculat cu ambele doze de ser. Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020- martie 2021. 

Astfel, cercetătorii au concuzionat că cele două vaccinuri produse de Pfizer/BioNTech și Moderna au capacitatea de a reduce cu până la 90% infectările cu COVID-19, inclusiv cele asimptomatice.

În plus, ceea ce au putut observa experții a fost că cei vaccinați nu pot fi un pericol pentru ceilalți. Adică există șanse aproape infime de a transmite virusul unei persoane nevaccinate. 

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Citeste si: Adeverința de vaccinare va deveni „bilet” obligatoriu pentru călătoriile cu avionul! Anunțul făcut de șefului celei mai mari companii aeriene din lume.

„Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite. 

Transmit sau nu în continuare virusul cei vaccinați?!
Transmit sau nu în continuare virusul cei vaccinați?![Sursa foto: PixaBay]

Este nevoie, însă, de mai multe date 

Experții din cadrul CDC spun că este în continuare nevoie de mai multe date pentru a stabili cu certitudine concluziile relatate mai sus.

Astfel că, în perioada care urmează vor exista mai multe studii pentru a avea rezultate concrete în ceea ce privește șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

Citeste si: Se complică situația în procesul în care Arafat și Voiculescu sunt chemați să explice riscurile vaccinării anti-COVID! Dosarul, plimbat de la o instanță la alta! EXCLUSIV

„Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, dacă transmit infecția altora”, a explicat medicul Anthony Fauci. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

90 de copii, internați la Terapie Intensivă cu diverse forme de COVID-19! Cinci dintre ei sunt intubați

Vaccinul AstraZeneca își va schimba numele. Cum va fi denumit serul?!

Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț oficial! Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinarea

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

BOMBA ANULUI despre PFIZER! Va ȘOCA omenirea. S-a terminat totul

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere cu Caranii, Ștoacă și Bebe Cămătaru

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies