Persoanele care au primit și cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului nu mai intră în carantină la sosirea în România

Noi decizii! Oamenii care au fost vaccinați cu a doua doză de vaccin nu vor mai face asta!

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat hotărârea ca persoanele care au fost vaccinate cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului sunt exceptate de la carantină, dacă au trecut 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză. 

Persoanele vaccinate cu a doua doză nu mai intră în carantină în România

Totodată, se pare că se va aplica aceeași regulă și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză. Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai hotărât faptul că oamenii care sunt contact direct cu un pacient cu coronavirus pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă realizează un test în a 8-a zi, rezultatul este negativ și nici nu reprezintă vreun simptom specific. 

Citeste si: Peste 300 de mii de români s-au înscris pe platforma pentru vaccinare în etapa a II-a

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

În plus, au fost decise și excepții pentru cei care vin din Marea Britanie: nu mai intră în carantină cei care au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

De asemenea, și pentru acei oameni care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică- în program de hemodializă). 

Citeste si: Cum trăiesc artiștii în vreme de pandemie de coronavirus. Mihai Trăistariu face declarații uluitoare: ”Fac videochat”

Oamenii care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un bătrân de 105 ani din Gherla s-a vaccinat cu serul anti-COVID: ”Ce să simt, o pișcătură”

Diana Șoșoacă vrea permis port-armă! Senatoarea AUR susține că este în pericol: „Sunt pe lista neagră, la fel cum a fost și Bogdan Stanoevici”

Cum a evoluat prețul acțiunilor Pfizer BioNTech de la începutul pandemiei de Covid-19 până în prezent. Grafic

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Cutremur în televiziune. O mare vedetă pleacă de la Pro Tv? La ce post rival ar merge

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Istoria secretă. Ceaușescu și minunea de la Cutremurul din 1977, prin ochii CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies