Personalul medical din centrele de vaccinare, neplătit de la începerea campaniei. Valeriu Gheorghiță: ”Banii trebuie să vină de la Ministerul Sănătății”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit până acum și arată cu degetul către Ministerul Sănătății.

valeriu gheorghita
Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare
Autor: Radu Constantin

In articol:

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit că are informații conform cărora există cadre medicale care lucrează în centrele de vaccinare anti-COVID-19 și care nu au fost remunerate de la începerea campaniei și până acum. Gheorghiță spune că banii ar trebui virați de către Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu.

Valeriu Gheorghiță: ”Se așteaptă de mult timp efectuarea acestor plăți”

“Sunt semnale pe care şi eu le-am primit şi pe care le primesc în cadrul şedinţelor pe care le am cu judeţele. Este o cerere pe care pe bună dreptate personalul vaccinator o are referitor la remuneraţie. Se aşteaptă destul de mult timp să fie efectuate aceste plăţi. În ceea ce priveşte debutul etapei a treia este important să mai deschidem centre de vaccinare şi sigur sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit şi nu mai avem o dorinţă atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai mult decât atât, mai este o problemă legată de coordonatorii centrelor de vaccinare care sunt remuneraţi la fel ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilităţi suplimentare şi bineînţeles din acest motiv numărul celor care doresc să preia aceste responsabilităţi este mai scăzut şi desigur cred că această situaţie trebuie rezolvată cât mai rapid tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul şi pentru a avea o activitate în centrele de vaccinare şi implicit pentru a avea un succes în această campanie”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

vaccinare
Personalul medical din centrele de vaccinare nu a fost platit

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

“Pot să vă spun că, din ceea ce ştiu, că la nivelul tuturor centrelor de vaccinare există această problemă, practic nimeni nu a fost plătit până la data actuală.

Suntem convinşi că aceste situaţii se vor rezolva cu celeritate. Practic vorbim de toate centrele de vaccinare”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță: ”Am prezentat această situație”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat că există o ordonanță de urgență a guvernului care indică faptul că personalul centrelor trebuie plătit din fondurile Ministerului Sănătății.

“Conform acelei OUG, instituţia care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator ştim că este Ministerul Sănătăţii.

Am vorbit de mai multe ori şi am prezentat această situaţie care îmi este adusă la cunoştinţă din teritoriu. Probabil că s-au efectuat deja demersuri în acest sens, încă aşteptăm şi toată lumea aşteaptă să îşi primească până la urmă plata aşa cum este firesc”, a mai spus Gheorghiță.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

A spulberat un om pe trecerea de pietoni! Șoferul, un băiat de bani gata, circula cu peste 150 km/h în centrul Iașului

Moment istoric pentru România! Prima bancnotă cu chipul unei femei va fi pusă în circulație din această toamnă

Adrian Streinu Cercel, dezamăgit de strategia autorităților în valul patru al pandemiei: „Am lălăit-o în stilul clasic românesc”

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies