Pescuitul la crap în mijlocul toamnei este prielnic și oferă momente de neuitat

Acum, toamna, este cea mai bună perioadă a anului pentru a merge la pescuit de crap, somn sau păstrăv.


In articol:

Indiferent ce preferi – pescuitul pe iazuri, bălți, lacuri sau pe râuri de munte – ai nevoie de accesorii și scule de pescuit adecvate pentru a putea spera la o captură decentă. Chiar dacă ai dobândit anumite cunoștințe de pescuit, este bine să vorbești cu personalul de la magazinul cu articole pescuit, pentru a afla anumite caracteristici și detalii ale produselor prezentate.

Pescuitul la crap

Pentru pescuitul la crap, ai nevoie de anumite produse dedicate: lansete, rod pod-uri, avertizori, echipament de camping (scaun, cort, sac de dormit, huse, ladă frigorifică și altele). Pescuitul la crap toamna este foarte palpitant, pentru că acești pești sunt activi în acest anotimp, se hrănesc foarte mult.

Mulți pescari sunt pasionați de pescuitul la crap și abia așteaptă weekendul pentru a pleca în zone cu iazuri, bălți și lacuri. Cei care sunt aproape de Delta Dunării, nu ezită să se bucure de pescuitul la crap pe canalele întortocheate din această zonă minunată. Mușcătura la crap este bună în anotimpul de toamnă, iar pescarii știu deja zonele unde aceștia își caută de obicei hrana.

Acești pești sunt activi mai ales în zilele însorite, când se îndreaptă spre ape mai adânci, cu temperatura mai stabilă, pentru a-și căuta hrana preferată.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Pentru a avea succes la capturi mari, trebuie scule dedicate pescuitului la crap, cum ar fi:

  • Lansete crap realizate din fibre de carbon, care au proprietăți de rezistență sporită
  • Mulinete de calitate înaltă pentru pescuitul staționar
  • Rod pod-uri cu stabilitate ridicată, ce sunt adecvate pentru orice tip de mal al apei
  • Fire monofilament cu rezistență superioară la frecare și întindere, care conferă o camuflare mare pe substrat și fricțiune redusă de inelele lansetei
  • Accesorii nădire crap pentru pescarii care sunt în căutare de materiale de calitate, pentru pescuitul pe distanțe mari
  • Cârlige crap din materiale speciale, din oțel carbon, care sunt perfect călite, au putere mare
  • Accesorii de preparare boilies care rulează forme rotunde, care sunt ușor de manipulat
  • Mincioguri, accesorii sondare, momeli crap, etc.

Pescuitul la crap este deosebit de satisfăcător în lunile de toamnă, pentru că acești pești au obiceiul de a se hrăni puternic pentru a crește în greutate înainte ca temperatura apei să scadă, spre iarnă. Prin urmare, pescarii țin cont de acest lucru, ei au în acest anotimp mai multe șanse să prindă capturi mari. Cel mai probabil, acești pești vor căuta momeli naturale mai ales în zonele cu nămol.

Vremea are un impact asupra comportamentului crapilor și dacă se urmărește cu atenție (condiții atmosferice, presiune ridicată sau scăzută a aerului), șansele de a avea succes la pescuit sunt mai mari. Crapul se hrănește mai mult toamna, atunci când vremea este încă destul de caldă, pentru a se pregăti pentru iarnă.

Pescuitul la păstrăv

În unele râuri din țara noastră, în special toamna, se prind foarte bine păstrăvii. Unii pescari, care au experimentat deja aceste zone, spun că apa este destul de limpede și momentul de pescuit la păstrăvi este prielnic. Temperatura apei scade când vine toamna, iar ea devine un mediu confortabil pentru această specie de pești.

Cei care își încearcă norocul  la pescuit de păstrăvi în râuri cu ape tulburi, pot fi uneori dezamăgiți, pentru că au parte de capturi mai mici. Cele mai potrivite zone sunt cele cu ape puțin adânci, mai limpezi, unde sunt zone stâncoase, de cel puțin un metru adâncime și țărmuri abrupte înalte. Păstrăvul mănâncă adesea mult și câștigă în greutate, deci pescarii pot avea parte de capturi mai mari, sau chiar de trofee, dacă folosesc momeli atent selectate.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în “ROventura”: Periplu de poveste pe plaiuri argeșene

Live stream "Doctorul minune", vineri, 3 decembrie 2021. Episodul nou poate fi vizionat live online

S-a aflat cine va primi casa lui Ion Șmecheru, după moartea sa. Culiță Sterp a anunțat cui va rămâne casa construită de el și familia sa

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies