Peste 1,21 de milioane de abonati Romtelecom vor fi afectati de scoaterea PRO TV din grila!

Peste 1,21 de milioane de romani vor fi afectati de scoaterea din grila Rometelecom a programelor PRO TV.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereRomtelecom nu a agreat condiţiile de reînnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA.

„ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom”, au precizat reprezentanţii companiei.

"Se bat distribuitorii cu producatorii. E ca la piata, televiziunile produc, iar cum anul acesta criza a continuat si oamenii s-au dat afara, au apelat sa scoata bani de la distribuitorul prin cablu. Si acesti cablisti au partea lor de adevar, investesc si nu doar speculeaza cu produsele televiziunilor. Batalia e greu de tinut si de dat. Sper sa nu asistam la razboaie distructive, ar fi o nebunie. Oamenii trebuie sa inteleaga ca s-au schimbat vremurile. Multi consumatori prefera sa plateasca pe net, nu mai vor sa vada ce aranjeaza producatorul in grila. Cand se schimba acest gen de consum, se schimba si modalitatea de cumparare a produsului", a marturisit Cristi Rogojanu pentru Realitatea.

Jurnalistul Iulian Comanescu a marturisit ca inca mai exista o cale de reconciliere intre Romtelecom si PRO TV, dar ramane de vazut daca cei doi vor cadea la pace.

"Este o negociere nereusita, arata interese divergente. Exista precedentele RCS-RDS de acum ceva timp, discutia Discovery si RCS-RDS. Romtelecom sustine ca mai exista o portita de incheiere favorabila deci PRO ar putea ramane. In momentul de fata, postul va cauta o rentabilizare. Interesant este ca pe plan mondial, telecomurile sunt destul de timide cand e vorba de continut. Situatia din Romania este pilot", a marturisit jurnalistul Iulian Comanescu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate