Peste 40.000 de pelerini asistă la slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula

Peste 40.000 de pelerini asistă, vineri, la slujba de Liturghie la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, oficiată de un sobor de preoţi condus de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, şi se roagă la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCredincioşi din întreaga ţară au sosit încă de joi la Mănăstirea Nicula pentru a se închina şi ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Ei au asistat la slujbele religioase oficiate de preoţi, iar în noaptea de joi spre vineri au înconjurat biserica având în frunte icoana făcătoare de minuni şi au cântat cântece religioase.

Din cauza vremii caniculare, peste o sută de persoane au avut nevoie, joi, de asistenţă medicală din partea Ambulanţei, printre ele numărându-se şi Episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, Vasile Someşanul, care a leşinat la finalul unei procesiuni pornite de la o biserică din municipiul Gherla până la Nicula.

Peste 40.000 de pelerini, conform estimărilor Jandarmeriei, asistă, vineri, începând cu ora 9,30 la slujba de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi condus de IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, şi din care mai fac parte arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, Ignatie Mureşan, şi episcopul Europei de Nord, Macarie Drăgoi.

În cadrul slujbei, mitropolitul Clujului va rosti şi o predică.

La slujbă sunt prezenţi, printre alţii, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, deputatul PNL Petre Roman, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, preşedintele PRM-aripa Funar, Gheorghe Funar, primari de comune şi consilieri judeţeni.fara descriere

La Mănăstirea Nicula este aşteptat să ajungă, vineri, şi premierul Victor Ponta, într-o vizită privată care va avea loc în cursul după-amiezii.

Unii credincioşi înconjoară, vineri, în coate şi genunchi o bisericuţă de lemn situată în incinta Mănăstirii Nicula spunând că se roagă pentru sănătate, pentru membrii ai familiilor lor şi pentru o viaţă mai bună.

"Am venit din Bistriţa, suntem un grup de săteni din Rebrişoara, şi am venit să ne rugăm la icoana făcătoare de minuni, să ne dea Maica Domnului sănătate, că e mai importante decât toate”, a spus unul dintre pelerini.fara descriere

Alţi pelerini au venit din judeţele Sălaj sau Vâlcea spunând că nu contează distanţa mare până la Nicula, dacă Fecioara Maria îi va ajuta.

La finalul Liturghiei, reprezentanţii Mănăstirii Nicula vor împărţi pelerinilor circa 10.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate