Petitie online pentru salvarea lui Max, cainele politist scos la pensie! 25.000 de romani cer o lege speciala pentru animalele care au lucrat in structurile statului

Iubitorii de animale au initiat o petitie prin care se cere o lege care sa permita adoptia animalelor care s-au aflat in serviciul politiei sau al armatei.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descrierePovestea lui Max, cainele politist care a fost scos la pensie pentru ca sufera de dilofilarie (o boala care se transmite prin muscatura tantarilor si care atata inima animalului) a impresionat pana acum aproape 25.000 de romani care au semnat o petitie online pentru adoptarea unei legi speciel pentru aceste animale.

"Max nu este singurul animal cu epoleti care nu are dreptul la "pensie" potrivit legislatiei din Romania. Atat la MApN, cat si la MAI, cainii si caii sunt bunuri de inventar, ca urmare sunt dati la casat atunci cand nu mai sunt de folos. Nu exista posibilitatea ca instructorii sau conductorii sa ii poata adopta la iesirea din serviciu, desi, cei mai multi dintre ei, au multi ani de misiuni impreuna. Noi, semnatarii acestei petitii, cerem membrilor Parlamentului sau Executivului, in virtutea dreptului acestora la initiativa legislativa, sa promoveze un act normativ care sa permita adoptia pentru animalele care s-au aflat in serviciul Statului prin institutiile acestuia, la incheierea activitatii, la termen sau anticipat. Proiectul legislativ trebuie sa prevada dreptul de preemtiune a adoptiei pentru personalul impreuna cu care animalele au efectuat serviciul si, de asemenea, obligatia ministerelor de resort de a furniza alocatii de hrana si sprijin pentru ingrijire medicala”, se arata in petitia online.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate