Piața imobiliară august 2022. Cât costă un apartament nou în București. Prețurile sunt de neatins pentru mulți români

Piața imobiliară august 2022. Iată la ce prețuri exorbitante se vinde un apartament nou în București!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Piața imobiliară august 2022. Un apartament nou în București se vinde în această perioadă la sume colosal de ridicate față de anii anteriori. Iată cât costă o locuință în Capitală și care sunt cele mai scumpe zone.

Prețurile sunt de neatins pentru mulți români.

Cum arată piața imobiliară în luna august 2022

Piața imobiliară în luna august 2022 este influențată masiv de inflație. Astfel că, potrivit celor mai noi analize realizate pe piața apartamentelor noi din Capitală, creșterile de prețuri au ajuns până la 22% în trimestrul al doilea din 2022, raportat la trimestrul doi din 2021, scrie capital.ro.

Astfel, analizele s-au concentrat pe sumele solicitate pentru locuințele construite în perioada 2019- 2022. Aceeași sursă notează că media creșterilor în București pentru segmentele mass-market, mediu, mediu-ridicat, premium și lux se situează între 10- 22%.

La nivelul țării, adevărul.ro scrie că în Cluj-Napoca, cel mai scump oraș de la noi, așteptările vânzătorilor s-au majorat cu 7,2%, până la o valoare de 2.400

de euro pe metru pătrat util (comparativ cu suma de 2.240 de euro pe metru pătrat util din trimestrul anterior). În Brașov vorbim tot de majorări consistente de prețuri. Mai exact, aici, suma medie solicitată de către vânzători s-a majorat cu 3,6% în decursul a trei luni și a ajuns la o valoare de 1.550 de euro pe metru pătrat util, de la 1.500 de euro pe metru pătrat util.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Piața imobiliară august 2022. Cât costă un apartament nou în București. Prețurile sunt de neatins pentru mulți români

Piața imobiliară august 2022. Cât costă un apartament nou în București. Prețurile sunt de neatins pentru mulți români

[Sursa foto: PixaBay]

Iată cum arată situația în celelalte orașe de la noi, la nivel trimestrial, conform adevărul.ro: Iaşi (+5,6%), Craiova (+4,9%), Oradea (+4,1%), Brăila (+3,1%), Timişoara (+2,4%), Galaţi (+2,1%), Ploieşti (+1,8%), Constanţa (+1,7%).

Citeste si: Orașul din România unde o casă se vinde la prețul de 1.800 de euro. Despre ce municipiu este vorba

Cât costă un apartament nou în București

Prețurile apartamentelor noi în București au explodat în această vară. Astfel, cea mai mare creștere a cunoscut-o segmentul de locuințe accesibile, mass-market, anume 22%. De aceea, un apartament în Sectorul 6, cu precădere Militari, Păcii, Drumul Taberei, Apusului, dar și în Berceni, Pantelimon, Theodor Pallady și Titan se vinde la un preț mult mai ridicat față de perioada anterioară. În segmentul mediu, cu prețuri solicitate cuprinse între 1.650 și 2.150 euro/mp util, creșterea este de 10% în trimestrul II al acestui an față de trimestrul II al anului 2021. Totodată, aici se poate obserba și o stagnare a prețului față de începutul lui 2022.

Citeste si: Garsoniera de 11 metri pătrați din Cluj a fost închiriată! Ce sumă plătește noul chiriaș?

Conform capital.ro, zonele analizate pe segmentu mediu includ printre altele Eroii Revoluției, Mihai Bravu și Dristor. Atunci când vorbim de segmentul mediu-superior (Timpuri Noi, Băneasa, Tineretului), creșterea este de 20%. În segmentul premium s-a putut observa o creștere de 10%, iar o locuință aflată în zonele Universitate, Victoriei, Aviației, Dorobanți, Floreasca are valoare pe metru pătrat cuprinsă între 2.500 și 2.700 de euro. Segmentul de lux care cuprinde zonele Herăstrău, Aviatorilor, Kiseleff și Nordului a cunoscut, de asemenea, o creștere substanțială în ceea ce privește prețul unei locuință, anume 20%.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Legea Educației 2022. Școlile private, obligate să spună câți bani primesc de la stat pentru fiecare elev în parte. Ce trebuie să știe părinții despre taxele de școlarizare

PILONUL II DE PENSII. Cum poți retrage banii din Pilonul 2 de pensii și ce poți face cu aceștia

5 actrițe care ar putea prelua rolul Larei Croft în Tomb Raider

Horoscop 6 Octombrie 2022. O zi a deciziilor și a schimbărilor

DEVINE INTERZIS în România! Decizia care se pregătește chiar acum în Parlament. SE DĂ LEGE

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Regele Charles al III-lea, război cu Ceaușescu. Cum a apărut această confruntare

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies