Plățile ”cash” pot fi limitate în UE. Ce dezicie a luat Comisia Europeană în privința acestui lucru

Decizia luată de Comisia Europeană! Ce se va întâmpla cu plățile cash în Uniunea Europeană?!

Plățile ”cash” pot fi limitate în UE
Plățile ”cash” pot fi limitate în UE[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Comisia Europeană a propus limitarea plăților în numerar la 10.000 de euro și introducerea unor reglementări clare privind tranzacţiile în cripromonede. Această hotărâre a CE a fost propusă în cadrul planului de înfiinţare a unei Autorităţi a Uniunii Europene privind combaterea activităţilor de spălare a banilor.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment pentru autoritățile locale din zonele afectate de inundații: „Să cântărească bine când spun că totul este sub control!”

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice, a declarat, marți, că: "Infracţiunile financiare generează miliarde de euro de bani murdari în fiecare an. În fiecare moment, ştim că infractorii filtrează cel puţin unele dintre profiturile obţinute prin intermediul sistemului financiar al Uniunii Europene”.

"Spălarea de bani reprezintă în sine o infracţiune. Dar aceste activităţi sunt strâns legate de alte forme grave de crimă organizată şi de finanţarea terorismului. Trebuie să intensificăm coordonarea între ţările UE pentru combaterea infracţiunilor financiare transfrontaliere.(...) Intenţionăm să creăm o nouă Autoritate UE pentru combaterea spălării banilor. Instituţia va intensifica modalităţile de supraveghere asupra activităţilor de spălare a banilor şi de combatere a finanţării terorismului în toate ţările membre UE. Noua Autoritate nu va lua locul agenţiilor naţionale, ci le va coordona pentru a asigura că reglementările UE sunt aplicate corect şi substanţial", susține Valdis Dombrovskis.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Plățile ”cash” pot fi limitate în UE
Plățile ”cash” pot fi limitate în UE[Sursa foto: PixaBay]

Reprezentantul Comisiei Europene, declarații despre plătile ”cash”

" Vom elabora reguli unitare, pentru a clarifica, a consolida şi a alinia obligaţiile în domeniul combaterii spălării în toate ţările UE.

Dintr-un anumit punct de vedere, acest lucru este similar cu ceea ce am făcut pentru bănci după criza financiară din anul 2008: am creat un set unic de reguli şi un post de supervizor UE", a adăugat Valdis Dombrovskis. 

Citeste si: Experții ONU avertizează că urmează ani grei din punct de vedere climatic: “Tot ce e mai rău urmează să vină”

" De asemenea, vom propune un plafon de 10.000 de euro pentru tranzacţiile mari în numerar. Apoi, eu am menţionat că legile noastre trebuie să ţină pasul cu vremurile şi cu dezvoltarea tehnologică. În cazul criptoactivelor, acest lucru a devenit urgent. Criptoactivele sunt folosite din ce în ce mai frecvent pentru spălare de bani şi în scopuri infracţionale. Vom aduce criptoactivele în totalitate în scopurile reglementărilor UE împotriva spălării banilor. Toate transferurile de criptoactive trebuie să aibă detaliile expeditorului şi beneficiarului. Acest lucru se aplică deja transferurilor de bani reali", a mai declarat Valdis Dombrovskis, conform informațiilor oficiale postate pe site-ul Comisiei Europene. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mihai Tudose, fostul premier al României: „Sunt un om de cuvânt!”

Experții ONU avertizează că urmează ani grei din punct de vedere climatic: “Tot ce e mai rău urmează să vină”

Florin Cîțu a spus adevărul despre achiziția celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19: ”Nu le-am cumpărat...”

In aceasta noapte, 4 zodii au scapat de probleme

Vine sfârşitul lumii! Prăpăd în cea mai rece regiune a Planetei. Imaginile sunt apocalitice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies