Pleci de-acasa de Revelion? Iata cum iti pot prada hotii locuinta

Pentru ca de Sarbatori, hotii de locuinte nu se duc niciodata in vacanta, politistii ii sfatuiesc pe cei care pleaca de acasa sa se asigure ca usile si ferestrele sunt bine inchise. ##VIDEO13753##

Distribuie pe:

fara descriere

„Adoptati o conduita preventiva prin asigurarea locuintei cu sisteme de inchidere sigure, dar si cu orice alte elemente de siguranta precum gratiile, obloanele sau sistemele de alarmare”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

De asemenea, oamenii legii sustin ca, pentru a minimiza riscul de a deveni victima hotilor, puteti apela la unul dintre vecini pentru a supraveghea locuinta in perioada in care sunteti plecat.

Nu lasati la vedere indicii care sa ateste lipsa de la domiciliu sau existenta anumitor bunuri in locuinta. De asemenea, este recomandabil sa asigurati in imobil un iluminat de veghe.

Daca, din nefericire, ati devenit victima unui furt din locuinta, va sfatuim sa anuntati Politia de indata la numarul unic de urgenta 112 si sa nu atingeti ori sa miscati de la locul lor bunurile din locuinta, intrucat ati putea sterge urme si sa ingreunati astfel activitatea politistilor care vor veni pentru cercetari la fata locului. Totodata, in aceasta situatie incercati sa oferiti Politiei cat mai multe date de care ati luat la cunostinta si sa apelati la vecinii care au observat orice detaliu ce ar putea sa sprijine investigatia politistilor.

Oamenii legii dau exemplu un furt din locuinta care a avut loc in perioada Craciunului. Hotii au intrat pe geamul unui apartament aflat la parter care nu avea gratii la geam. Din fericire pentru victime, oamenii legii au reusit sa-i prinda pe hoti si sa recupereze bunurile furate.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate