Plimbări gratuite cu vaporaşul şi autobuzele cu etaj, de 1 Mai în Capitală

Bucureştenii şi vizitatorii Capitalei se vor putea bucura gratuit, joi, de 1 Mai, de plimbări cu vaporaşul în Herăstrău, turul oraşului în autobuzele cu etaj, precum şi de mici, spectacole şi activităţi pentru copii în unele parcuri.

Autor: V.P.

În Herăstrău, şapte nave cu o capacitate maximă de 380 locuri vor efectua plimbări şi traversări pe lac, între orele 10.00 şi 19.00. De la debarcader, se pot şi închiria 50 de bărci şi 40 hidrobiciclete.

Tot joi bucureştenii sau turiştii aflaţi în Capitală vor putea circula gratuit cu autobuzele supraetajate pe traseul turistic Bucharest City Tour, în limita locurilor disponibile.

Autobuzele supraetajate circulă între orele 10.00

şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

După ziua de 1 Mai, cei care doresc să facă turul oraşului în autobuzul supraetajat vor trebui să cumpere un card de transport de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani, valabil 24 de ore de la prima validare.

Primăria Sectorului 3, organizează joi, începând cu ora 14.00, mai multe acţiuni în parcul Titan, unde aproximativ 8.000 de porţii de mici vor fi pregătite pentru cetăţeni iar ansamblurile Ţara Vrancei şi Teleormanul vor susţine un program artistic. Copiii vor putea aculta, începând cu ora 19.00, concertul copiiilor premiaţi în cadrul concursului "Pepiniera de talente", iar adulţii vor avea parte seara de un concert suţinut de artista Loredana Groza.


La rândul său, Primăria Sectorului 5 organizează, tot de la ora 14.00, mai multe acţiuni şi workshopuri pentru copii în Parcul Sebastian.

Începând de joi, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti va readuce păunii şi păsările exotice în parcurile Cişmigiu, Herăstrău si Bordei. Astfel, bucureştenii vor putea admira lebede albe si negre, raţe mandarin şi caroline şi gâşte Califar, Magellan, de Nil sau canadiene.

În Sectorul 1, bucureştenii iubitori de sport şi mişcare pot pedala gratuit o bicicletă în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul programului "La Pedale!".
Amatorii vor avea la dispoziţie, pentru închiriere gratuită, pe baza buletinului de identitate, aproximativ 700 de biciclete. Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele- pentru copii, adolescenţi şi adulţi- şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Vineri, de Ziua Naţională a Tineretului, în Parcul Tineretului va fi organizat un spectacol cu dans, muzică, teatru şi sport, de Ministerul Tineretului şi Sportului şi mai multe organizaţii studenţeşti.
Bucureştenii vor putea face sport sau teatru de improvizaţie şi vor fi spectatori la activităţi de pantomimă, teatru, dans modern- break dance sau street dance- sau la jonglerii cu foc, spectacolul urmând să înceapă la ora 16.30.

Citeste si: Ce note au luat la BAC Dorian Popa, Bianca Drăgușanu, Alexandra Stan și Mihai Trăistariu. Vedetele din România care au picat examenul maturității- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Pfizer vrea să scoată un vaccin universal anti-COVID și începe testarea pe oameni!

Porțiunea „blestemată” de pe E85! Patru oameni au pierit într-un accident extrem de grav, chiar în locul în care Laura Stoica a murit în urmă cu 16 ani

Rusia, amenințări pe bandă rulantă după ce NATO a anunțat că își intensifică prezența în Europa de Est: „Va duce la măsuri din partea noastră drept răspuns”

3 zodii vor avea o zi specială din punct de vedere financiar. Celelalte zodii trebuie să aibă foarte mare grijă

Veste șoc despre Traian Băsescu! Judecătorii au decis. Lovitură totală pentru fostul președinte

Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”

Una dintre cele mai frumoase femei din România a răbufnit. „Nu muncesc, sunt măritată cu un domn în vârstă, generos”

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies