Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Grupul de Comunicare Strategică a transmis o serie de recomandări cu privire la modul în care declarația pe propria răspundere poate fi folosită.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Poate fi folosită aeeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul?


In articol:

Starea de urgență și regulile stricte impuse de Guvern le dau bătăi de cap românilor și în spațiul public au apărut o serie de întrebări. 

Citeste si: Pot merge la cimitir sau la biserica in timpul starii de urgenta? Raspunsul oficial

Poate fi folosită aeeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

Grupul de Comunicare Strategică a oferit duminică noi precizări legate de restricțiile de circulație din ordonanțele militare adoptate pentru durata stării de urgență. Autoritățile au răspuns unui număr de 38 de noi întrebări și răspunsuri cu privire la cum să acționăm pe perioada stării de urgență în situații specifice.

Citeste si: China interzice publicarea cercetărilor despre noul coronvirus! Care sunt motivele

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită astăzi decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile

Una dintre ele se referă la folosirea unei declarații pe propria răspundere mai vechi:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare”. 

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate