Poliția îi va amenda pe cei care merg la țară pentru a munci terenul! Doar producătorii agricoli scapă de contravenție

Poliția română a răspuns la întrebarea dacă se pot organiza deplasări în familie pentru muncile câmpului, la distanțe mari.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Poliția română îi va amenda pe cei care folosesc pretextul că merg la muncile câmpului pentru cei care doar declară că au un teren arabil. O astfel de situație este permis doar pentru producătorii agricoli care își câștigă existența din muncile câmpului, se arată într-o comunicare a Poliției Române.

Întrebare: Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară. Casa se află la 500 km de București. Trebuie să plecăm și eu și soțul și automat și copii (minori amândoi). Ce trebuie să bifăm pe Declarație pentru a nu avea probleme? Există vreo restricție a deplasării?

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Răspuns: Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole. Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.

Citeste si: Pot merge la pescuit în timpul stării de urgență? Vezi care e singura condiție care permite mersul la pescuit!

Citeste si: “Stare de speranta”, editia speciala de Paste, in noaptea Invierii, la Kanal D

Citeste si: Leo de la Strehaia face tombolă în pandemie: ”10000 de euro câștigătorul și 20 de iPhone 11 pro max”

Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Fost senator, amendat după ce și-a scos soția la masă la malul mării, în plină pandemie. Reacția lui este uluitoare: „Nu am încălcat nicio lege”

Focarul de coronavirus este de necontrolat! Un al treilea spital din România va fi militarizat

Alexandru Rafila: „Mă aştept ca această pandemie de coronavirus să dureze circa doi ani”

Cum se contestă o amendă pentru COVID-19? Un avocat te învață ce să faci dacă te consideri o victimă a abuzurilor polițiștilor

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies