Poliţiştii de frontieră români, acuzaţi că bat, electrocutează sau incendiază refugiaţi. ONG sârb: „Am văzut cu ochii noştri vânătăile de pe pielea lor”

Polițiștii de frontieră din România sunt acuzați că îi bat, electrocutează sau incendiază pe refugiații care ajung la graniță.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Refugiați maltratați de polițiștii de frontieră români
Refugiați maltratați de polițiștii de frontieră români[Sursa foto: Euronews]


In articol:

Într-un articol Euronews, citat de Digi24, poliţiştii de frontieră din România sunt acuzaţi că maltratează refugiaţi la graniţa cu Serbia. În data de 19 august, șase sirieni și un egiptean au ajuns în Belgrad în căutare de ajutor.

Ei declară că au fost trimiși cu forța în Serbia de Poliția de Frontieră Română, dar nu înainte de a fi bătuți și chinuiți, relatează sursa citată. Mai mult, unul dintre refugiați, care are un picior amputat, spune că polițiștii români l-au bătut cu propriile cârje.

Mai multe ONG-uri din Serbia au stârns mărturiile despre aceste bătăi. Conform declarațiilor victimelor, publicate de Euronews, poliţiştii de frontieră folosesc bastoane pentru a îi lovi pe oameni şi cabluri cu care îi biciuiesc. Unii dintre migranţi au fost supuşi la şocuri electrice sau le-au fost incendiate hainele.

 

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Oamenii sunt intimidaţi cu focuri de armă trase în aer, iar unii vorbesc despre „comando-uri”, agenţi îmbrăcaţi în negru cu măşti sau cagule pe feţe pentru a nu putea fi recunoscuţi. ONG sârb: „Am văzut cu ochii noştri vânătăile de pe pielea lor”.

Poliția de Frontieră Română neagă acuzațiile

Contactată de Euronews, Poliţia de Frontieră din România a negat acuzaţiile. „Toate acţiunile întreprinse de poliţiştii de frontieră români împotriva migranţilor care acţionează ilegal la graniţă trebuie să fie în acord cu legislaţia naţională şi internaţională, inclusiv respectul pentru drepturile omului”, au declarat oamenii legii.

Rados Djurovici, directorul unui ONG din Serbia spune că expulzările ilegale din România „devin din ce în ce mai violente”. „Au început cu cel puţin un an în urmă, însă acest tip de violenţă este recent, a început acum 3-4 luni. El a început mai ales odată ce presiunea migratorie a crescut şi în România. Cu cât sunt mai mulţi migranţi, cu atât cazurile de violenţă se înmulţesc”, a mai spus el.

Mărturiile sunt confirmate şi de un alt ONG. Ivana Vukasevici Beti de la Centrul Pentru Integrare şi Toleranţă Umanitară spune că numărul expulzărilor din România a început să crească în a doua jumătate a anului 2019 şi continuă să crească în mod regulat, lună de lună. „Aceşti migranţi ar fi trebuit să aibă acces la proceduri de obţinere a azilului politic în România. Am văzut cu ochii noştri vânătăile de pe pielea lor”, a spus ea.

La graniţa cu România, de-a lungul Dunării, în provincia autonomă Voivodina, bătăile, intimidările şi expulzările ilegale au devenit parte a vieţii cotidiene pentru refugiaţi. Frontiera de acolo a devenit un „punct fierbinte” a aşa-zisei „Rute Balcanice”, notează sursa citată.

SURSE: Euronews.com 

Urmatorul articol
Citește și:

Ea este femeia care luptă neîncetat pentru Jador! În miezul nopții a povestit prin câte trece pentru cântăreț: „Va fi soțul meu. Pur și simplu îl iubesc”

Charley Ottley, celebrul realizator britanic de documentare, a fost numit cetățean de onoare al Brașovului VIDEO

Cum îți dai seama dacă bei un vin bun sau TOXIC! Testul pe care îl poți face singur, acasă

Liderul celui mai de temut clan din zona Moldovei schimbă domeniul! Interlopul Costel Coduneanu se retrage din lumea ilegalităților și se va apuca să scrie trei cărți

Bianca Drăgușanu acuză vedetele infectate cu COVID-19 de falsitate. „Au corona și se vindecă ca prin minune în trei zile. Terminați cu vrăjelile astea”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies