Polițiștii din Timiș au dus mâncare bătrânilor și copiilor izolați din județ! Imaginile cu oamenii legii sunt emoționante

Polițiștii din Timiș le-au făcut o surpriză de Paște copiilor și bătrânilor izolați.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Polițiștii din județul Timiș au făcut un gest superm în Săptămâna Mare. Pe data de 14 aprilie, ei au mers în orașul Făget și în satele Bichigi și Temerești și le-au dus mâncare copiilor și bătrânilor izolați în case. Este vorba despre o femeie care își crește singură cei cinci copii, dar și despre șapte bătrâni care nu au pe nimeni să îi ajute și se bazează doar pe vecini.

fara descriere

Klaus Iohannis a emis decretul de prelungire a stării de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă marţi, 14 aprilie, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor.

”Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile. În pofida restricţiilor fără precedente luate de state lumii, nu sunt semne ale încetinării pandemiei la nivel global. Numărul persoanele infectate şi al celor decedate cresc. Ne confruntăm cu o epidemie foarte greu de controlat. Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. E scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm. Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor cum cer cu inconştienţă unii politicieni ar duce la noi cazuri”, a declarat preşedintele.

Citeste si: Ce a făcut Mihaela Tatu de ziua ei de naștere? Fosta prezentatoare tv și-a surprins fanii FOTO

El le-a cerut românilor să stea acasă petnru a nu ajunge pe un pat de spital, pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede, avertizând că altfel vom avea un număr de cazuri şi de decese foarte mare.

” Şcolile rămân închise şi se suspendă toate activităţile didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ”, a precizat preşedintele.

”Am hotărât, de asemenea, prin decretul pe care l-am emis, că Guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetăţenilor prin continuarea aprovizionării, producţiei, procesării, transportului şi furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate. Pe durata stării de urgenţă, se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanţi. Am adăugat în decret însă o menţiune specială pentru situaţia în care se va constata o scădere a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pe pieţele regionale. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în preţul plătit de consumator”, a menţionat Iohannis.

El anunţă că în decretul emis marţi a menţinut măsura ca, pe durata stării de urgenţă, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, să se poată lua măsuri de urgenţă, până la demitere, împotriva celor care ocupă funcţii de conducere în unităţi sanitare, direcţii de sănătate publică, case de asigurări de sănătate, servicii de ambulanţă, precum şi autorităţi şi instituţii publice centrale şi locale cu atribuţii în domeniul asistenţei şi protecţiei sociale, indiferent de statutul lor.

sursa foto: Cancan

Decretul menţionează explicit şi posibilitatea ca, pe durata stării de urgenţă, managementul unităţilor sanitare publice civile să poată fi asigurat de către personalul detaşat din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate