
In articol:
- Bărbatul recalcitrant a opus rezistență și a provocat răni polițiștilor
- Avocata bărbatului confirmă că acesta a fost bătut în secția 5: ”Era plin de sânge”
- Bărbatul a trecut și testul cu detectorul de minciuni!
- Judecător: ”Nu există probe că a fost bătut de polițiști”! Bărbatul, condamnat pentru ulraj
Agentul de poliție Constantin Popescu, cel care a accidentat-o mortal pe micuța Raisa pe o trecere de pietoni din sectorul 1, a fost protagonistul unui episod extrem de violent care a avut loc în urmă cu un an și jumătate. Un bărbat a fost condamnat pentru ultraj, după ce a fost acuzat că a agresat doi polițiști de la secția 5, printre care și agentul Popescu, dar și un jandarm. Acesta susține însă că nu le-a făcut nimic polițiștilor care i-ar fi ”fabricat” dosarul de ultraj. Mai mult, el spune că a fost bătut și batjocorit în secția de poliție.
Bărbatul recalcitrant a opus rezistență și a provocat răni polițiștilor
Totul a început pe 10 iulie 2020, atunci când în urma unui apel la 112, polițiștii și jandarmul au mers la o adresă din sectorul 1 pentru a verifica un posibil caz de tulburare a liniștii publice.
Acolo au dat peste Cristian T., un bărbat aflat sub influența alcoolului și aparent cu ceva chef de scandal.Pentru că bărbatul manifesta un comportament ”imprevizibil și aleatoriu”, polițiștii au încercat să-l imobilizeze, moment în care s-a produs o luptă în toată regula. Colegul agentului Popescu de la secția 5 a fost tăiat la mână cu un obiect ascuțit, iar jandarmul s-a ales cu o zgârietură la picior, după ce bărbatul s-a trântit la pământ și s-a opus reținerii.
Până la urmă, polițiștii l-au dus la secție pe acesta și pe încă o persoană, însă scandalul nu s-a oprit aici. Constantin Popescu a declarat judecătorilor că a fost amenințat și jignit de bărbatul reținut, care a încercat să sară la el, provocându-i ”o stare de temere”.
Avocata bărbatului confirmă că acesta a fost bătut în secția 5: ”Era plin de sânge”
Cristian T. a venit cu o altă variantă în fața judecătorilor. Acesta a susținut că polițiștii i-au făcut ”o cheie”, adică au fabricat un așa-zis caz de ultraj, enervați de faptul că nu a vrut să-i urmeze la secția de poliție. El spune că a fost scos cu forța din curte, că el nu i-a atacat și că agentul de la secția 5 avea deja o rană la mână, ”probabil din zilele trecute”.
”Oficial, am înțeles că au chemat ambulanța pentru că T. acuza dureri abdominale. Când l-am văzut, nu l-am recunoscut. Era încătușat și desfigurat în bătaie. Era un monstru”, a povestit avocata Luminița Nuță pentru sursa citată. Poliția Capitalei a respins această variantă, comunicând că bărbatul a fost condus la ambulanță fără cătușe dar a anunțat deschiderea unei anchete interne pentru a afla de ce a fost nevoie de intervenția medicilor în acest caz.
Citeste si: 10 alimente care scad acidul uric. Cum revii la valorile normale fara pastile
Bărbatul a trecut și testul cu detectorul de minciuni!
Pentru că lucrurile păreau neclare, judecătorii au solicitat un test cu detectorul de minciuni, care a avut loc pe 31 august 2021 și pe care bărbatul acuzat de ultraj l-a luat. Testul a fost realizat de către serviciul criminalistic din cadrul DGPMB.
”Instanța reține că acesta evidențiază un comportament simulat în privința întrebărilor R4, R5, R8, la care inculpatul a răspuns „NU”, respectiv: (1) dacă inculpatul l-a zgâriat pe persoana vătămată O.A.F., (2) dacă inculpatul l-a zgâriat pe antebraț pe persoana vătămată T.C. și (3) dacă inculpatul i-a zgâriat pe vreunii din polițiștii care l-au încătușat. În egală măsură, la întrebarea R7 inculpatul a răspuns fără indicii de detectare a comportamentului simulat că nu a lovit persoanele vătămate”, se arată în motivare.
Polițistul care a accidentat-o pe Raisa
Pentru mai multă siguranță, testul cu detectorul de minciuni a fost repetat câteva săptămâni mai târziu, însă de data aceasta a fost considerat neconcludent. În cele din urmă, judecătorii au decis să nu-l mai includă printre probe.
Judecător: ”Nu există probe că a fost bătut de polițiști”! Bărbatul, condamnat pentru ulraj
De asemenea, judecătorii nu au mai luat în considerare nici declarația mătușii bărbatului, care a asistat la scenă, considerând că aceasta nu poate fi decât părtinitoare. Ei au ales să ignore și declarația bărbatului conform cărora a fost agresat de polițiștii de la secția 5 precum și pe cea a persoanei reținute împreună cu el, care fusese adus la sediul poliției împreună cu el.
”Alegațiile acestuia conform cărora a fost bătut, batjocorit și maltratat de organele de poliție nu sunt susținute de niciun mijloc de probă, iar cronologic, acestea sunt ulterioare momentului imobilizării și încătușării, fiind lipsite de relevanță față de obiectul prezentei cauze penale, care vizează existența unor infracțiuni de ultraj comise de inculpat în noaptea de 10.07.2020, fiind, în integralitate, petrecute în interiorul secției de poliție.
În egală măsură, depozițiile martorului V. M. C., persoană condusă la secție alături de inculpat, vizează primordial evenimente petrecute ulterior încătușării inculpatului și implicit zgârierii persoanei vătămate T.C., iar susținerile acestuia privind vătămările corporale suferite de inculpat nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă administrat în cauză”, au spus judecătorii.
Până la urmă, bărbatul cu pricina a primit o condamnare de 1 an și 8 luni pentru ultraj, însă a contestat această decizie. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel București, acolo unde se judecă și în prezent.