Pompierii bucureşteni sărbătoresc 171 de ani de activitate. Mâine va fi ziua porţilor deschise

Pompierii bucureşteni sărbătoresc 171 de ani de activitate, marcându-şi aniversarea duminică, printr-o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor, în Parcul Carol, şi marţi, prin organizarea zilei porţilor deschise în toate subunităţile ISU Bucureşti - Ilfov.

novalue

Cu prilejul aniversării, în data de 18 august, a 171 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov va organiza două evenimente cu caracter public.

Duminică, în intervalul orar 12:00- 20:00, vor avea loc o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative, în Parcul Carol. În cadrul atelierelor de lucru, vor fi prezentate echipamentele pe care pompierii le utilizează în mod cotidian pentru stingerea incendiilor, iar paramedicii îi vor învăţa pe copii cum să acorde primul ajutor în

cazul celor mai frecvente situaţii de urgenţă.

Marţi, în intervalul orar 10:00- 18:00, este organizată ziua porţilor deschise, în toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi Ilfov.

În 18 august 1844 a fost înfiinţat serviciul public numit Roata de Pompieri Bucureşti, la propunerea domnitorului Gheorghe Dimitrie Bibescu, necesitatea acestui serviciu fiind justificată de incendiile zilnice care se soldau cu pagube semnificative.

În prezent, ISU Bucureşti-Ilfov, instituţie înfiinţată la începutul acestui an, prin contopirea inspectoratelor din Capitală şi judeţul Ilfov, gestionează aproximativ o treime din numărul total de situaţii de urgenţă înregistrate la nivel naţional (peste 74.000 în anul 2014).

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Greșeala de pe bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu! „E greșit, dar nu e un dezastru”

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

BOMBA ANULUI de la PFIZER! S-a aflat ce vrea să facă, de fapt: Mai durează UN PIC!

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies