Ponta atacă OUG privind suspendarea ratelor. „S-a legalizat cămătăria”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a tras un semnal de alarmă privind OUG prin care se amână ratele la bănci.

Ponta atacă OUG prvind suspendarea ratelor. „S-a legalizat cămătăria”
Autor: D.A.

In articol:

Ponta atacă OUG prvind suspendarea ratelor. „S-a legalizat cămătăria”
Ponta atacă OUG prvind suspendarea ratelor. „S-a legalizat cămătăria”

Victor Ponta susține că OUG este dată să ajute băncile şi „legalizează cămătăria”, informează Agerpres.

„M-am uitat pe text, aşa cum e el acum. (...) S-a pus denumirea de ordonanţa de dobândă la dobândă. Aşa e, e cel mai revoltător. Ordonanţa nu este dată să vă ajute pe dumneavoastră sau firmele româneşti, e dată să ajute băncile. Dacă dumneavoastră nu puteţi să plătiţi că nu mai aveţi salarii, nu mai e deschisă firma, domnul Orban cu domnul Cîţu s-au gândit nu să vă ajute pe voi, ci să ajute băncile şi dobânda la ce nu plătiţi acum se adaugă la creditul de bază şi se calculează dobânzi şi la dobânzi.

Până ieri era ilegal acest lucru. Deci, Cîţu ieri a adus regula cămătarilor în lege, a legalizat cămătăria- dobândă la dobândă”, a afirmat Ponta într-un mesaj video postat pe Facebook.

Cât de rău susține Ponta că este textul de lege

Victor Ponta a adăugat că „textul este mult mai rău decât dobândă la dobândă”, menţionând că ordonanţa şi facilităţile fiscale nu se adresează celor mai în vârstă care au cel mai mare nevoie de reeşalonare şi nu au voie să beneficieze nici cei care înregistrează restanţe la data instituirii stării de urgenţă.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Ponta a mai susţinut că ordonanţa precizează că se aplică doar debitorilor afectaţi direct sau indirect de situaţie, ceea ce arată că vor fi acceptate doar anumite cereri, nu din partea celor care au nevoie.

Ponta anunță o criză cumplită după coronavirus

Victor Ponta a afirmat că cererea trebuie depusă doar până la data încetării stării de urgenţă, deşi criza va fi cumplită după starea de urgenţă.

„Este o ordonanţă prin care s-a legalizat cămătăria, în lume era interzis să pui dobândă a dobândă. Făceau cămătarii lucrul acesta. Acum e legal, că aşa a zis Cîţu, că aşa i-a zis Orban să facă”, a mai spus Ponta.

El a criticat şi faptul că normele de aplicare vor fi elaborate în 15 zile.

„Toată omenirea se mişcă cu o viteză de ore, de minute, măsuri care trebuie luate acum. Dacă faceţi ca mine şi staţi să vedeţi ştiri din alte ţări, în fiecare oră apare ştire despre un program de două trilioane aprobat de Congresul american, de 300 de miliarde aprobat de Franţa, de miliarde aprobat de Comisia Europeană. Guvernul Românei o să vă spună în 15 zile care sunt normele, o să vă mai ia 15 zile să vă explic eu sau altcineva ce presupun acele norme şi după aceea trebuie să vă luptaţi cu banca să vă aprobe. Eu vreau să vă spun un lucru: avem mare nevoie de sistem bancar, de bănci, dar înainte să existe băncile trebuie să existe oamenii, firmele”, a subliniat Ponta, menţionând că textul ordonanţei l-a „îngrozit”, deşi nu are credite la bănci.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Lupta împotriva COVID-19. România se pregătește de scenariul 4. Ce presupune asta

Sefa sectiei ATI de la spitalul Gerota, in stare grava! Femeia a fost infectata cu COVID-19 de fostul ofiter MAI

Scandal URIAȘ în familia lui Florin Cîțu! Tatăl ministrului de finanțe se războiește cu primarul PNL din sat: ”Îmi fac singur drum și după aia pun statul să plătească!” EXCLUSIV

Horoscop Zilnic Sâmbătă 6 Martie 2021: TAURUL va putea să își asume anumite riscuri, fiind foarte sigur pe sine însuși și propriile forțe!

Anunțul momentului pentru milioane de elevi și profesori din România. Este oficial, se întâmplă de luni, 8 martie

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Exclusiv. Document CIA care aruncă în aer Arabia Saudită. Acuzații grave

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies