Postarea care face valva pe internet si a isterizat toti parintii! Uite ce se intampla intr-o scoala din Romania!

Soc pe internet! Intr-o postare care tinde sa devina virala, un cadru didactic povesteste o intamplare halucinanta care a avut loc intr-un liceu, din Bucuresti, in timpul orei de matematica.

novalue

Fara sa dea prea multe detalii, si insistand pe faptul ca cei care ar trebui sa se sesizeze trebui sa fie parintii elevilor implicati, M. B. povesteste cum si-a umilit un profesor de matematica elevii in sala de curs. El le-a sugerat elevilor sai care obtinusera note mici la teza ca daca vor sa isi mareasca nota din teza cu un punct trebuie sa se tarasca in genunchi pana la el la catedra.

„Cu ocazia discutarii tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai multi dintre copii, domn' profesor adreseaza tacticos un apel celor care "doresc sa-si mareasca nota cu un punct, sa se tarasca in genunchi pana la el la catedra". Da, ati citit bine, sa se tarasca pana la el la catedra.

In linistea care s-a lasat dupa cugetarea magistrului, unul dintre copii, ingrozit efectiv de perspectiva de a-si pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au facut sacrificii foarte mari, s-a tarat in genunghi cativa metri pentru a-i demonstra subspeciei de om ca si-ar dori acest punct.

Domn' profesor este, spune lumea in targ, indestructibil. Studii, doctorate, relatii prin Minister, olimpici, cunoasteti genul. Nu e la prima poveste de felul asta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decat sa le spuna parintilor. Acestia sunt, la randul lor, descurajati de sistemul care il protejeaza, ca un zid nevazut, pe mizeria de om care indrazneste sa-si spuna profesor.

La aceasta ora, sunt sanse mari sa scape nepedepsit pentru simplul fapt ca nimeni nu vrea sa-l denunte”, spune M. B, cel care a dezvaluit totul pe pagina sa de socializare adaugand faptul ca si el este cadru didactic.

Distribuita de catre cei care o citesc, postarea cu pricina ar putea sa declanseze un cutremur in Ministerul Educatiei si Invatamantului. Desi nu i se da numele profesorului si nici nu se mentioneaza in ce liceu bucurestean a avut loc intamplarea rusionasa, parintii care au citit-o sunt revoltati si cer ca Ministerul Educatiei

si Invatamantului sa se sesizeze si sa ia masuri.

„In SUA, "domn' profesor" ar fi instant persona non grata in toate campusurile. I s-ar interzice accesul in orice institutie de invatamant. Si dupa terminarea anchetei, i s-ar retrage permanent dreptul de a preda”, a comentat un roman stabilit in strainatate.

 

Redam mai jos, postarea integrala:

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Dacă vă gândeaţi că aţi văzut toate formele de agresiune şi abuzuri în şcoli, trageţi aer în piept, luaţi loc şi constataţi următoarele:

Într-unul din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate excepţionale, tradiţie de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematică, o mică somitate de-a lungul şi de-a latul Dâmboviţei, genul care lucrează cu doi olimpici şi-i pică pe restul că sunt proşti, îşi permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganţă cu elevii unei clase de-a zecea, c-aşa vor muşchii lui de Dumnezeu pe pământ ce e el.

Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulţi dintre copii, domn' profesor adresează tacticos un apel celor "doresc să-şi mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră". Da, aţi citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ ÎN GENUNCHI până la el la catedră.

În liniştea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-şi pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT ÎN GENUNCHI câţiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că şi-ar dori acest punct.

Domn' profesor este, spune lumea în târg, indestructibil. Studii, doctorate, relaţii prin Minister, olimpici, cunoaşteţi genul. Nu e la prima poveste de felul ăsta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decât să le spună părinţilor. Aceştia sunt, la rândul lor, descurajaţi de sistemul care îl protejează, ca un zid nevăzut, pe mizeria de om care îndrăzneşte să-şi spună profesor. La această oră, sunt şanse mari să scape nepedepsit pentru simplul fapt că nimeni nu vrea să-l denunţe.

Cu voia dumneavoastră, aş avea câteva păreri legate de acest caz:

Pentru că îmi doresc şi presupun că aceste randuri vor ajunge şi la clasa cu pricina, aş transmite mai întâi, un mesaj elevului care a trebuit să îndure aşa ceva.

Copile, pentru ce ţi s-a întâmplat, nu ai absolut nici o vină. Individul care ţi-a făcut acest rău, această agresiune, pentru că aşa se cheamă în Codul Penal, trebuie să răspundă pentru ce-a făcut. Nu trebuie să te învinovăţeşti pentru absolut nimic, este exact ca şi cum te-ar fi lovit de-a dreptul, ba chiar e mai rău, pentru că profită de vârsta ta şi de lipsa ta de discernământ. Spune-le părinţilor tăi. Luptă împotriva acestui abuz îngrozitor la care ai fost supus. Curaj!

Colegilor tăi le transmit că trebuie să fie alături de tine. Tăcerea voastră este cel mai bun complice pe care îl are acest individ. Normalitatea nu este cea pe care o trăiţi voi zi de zi, ci aia în care domn profesor este dat afară din învăţământ şi răspunde penal pentru acţiunile lui.

Părinţilor acestor copii le spun că, dacă nici acum nu vor reacţiona, nici o diplomă, nici un rezultat, nimic dar absolut nimic din ce vor obţine copiii lor mai târziu nu le va şterge din minte şi din inimă că au fost părtaşi la umilirea unui copil, forţat să se târască în genunchi în faţa profesorului lui de matematică. Iar ei au închis ochii.

Îmi doresc ca aceşti oameni să aibă curajul să nu lase lucrurile aşa. Sper ca lucrurile să se mişte, măcar în acest caz, pentru că eu refuz să-i numesc colegi pe aceşti indivizi labili psihic, care nenorocesc generaţii de copii, care se ţin de catedră cu toate mijloacele pe care le au la îndemână. Dacă vreţi ca învăţământul să se schimbe, doamnelor şi domnilor, începeţi de aici. Aveţi tăria să recunoaşteţi că, până la reforma curriculară, cangrena care omoară învăţământul vine şi dinspre profesori.

V-o spune tot un profesor”, a scris M. B.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Laurette are planuri mari cu iubitul fotbalist. Bruneta vrea să se căsătorească: "Ne iubim așa mult!”

Adelina Pestrițu, cadou impresionant de la Virgil Șteblea! "Moș Nicolae a fost aici!"

Loredana Groza, comentarii acide din partea fanilor! „Când nu vrei să accepți că îmbătrânești!"

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies