
In articol:
- Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Când e dezlegare la pește
- Postul Sfintei Maria 2021. Ce NU ai voie să faci în post
- Sfânta Maria 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții
- Postul Sfintei Maria 2021. Cea mai puternică rugăciune
Postul Adormirii Maicii Domnului 2021.
Vezi câte zile cu dezlegări la peşte sunt în Postul Sfintei Marii, care a început duminică, 1 august.Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc la data de 15 august 2021, iar până atunci, credincioșii creștin ortodocși sunt în Postul Sfintei Marii.
Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Când e dezlegare la pește
Postul Sfintei Maria 2021 începe la data de 1 august și ține până pe 14 august, dat fiind că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este celebrată pe 15 august.
Citeste si: Postul Sfintei Maria 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului
În Postul Adormirii Maicii Domnului se dă dezlegare la pește într-o singură zi, adică pe 6 august, la sărbătoarea Schimbării la Față a lui Iisus Hristos, care se ține într-o zi de vineri.
Postul Sfintei Maria este al treilea post din cele patru de peste an.
Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni.
Postul Sfintei Maria 2021. Ce NU ai voie să faci în post
În Postul Sfintei Marii NU se fac nunți, botezuri și cumetrii.
În Postul Adormirii Maicii Domnului, biserica transmite că nu se cântă și nu se dansează.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
În Postul Sfintei Maria nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea.
În Postul Sf, Marii nu se bea alcool și nu se fumează.
Nu se mănâncă pește în Postul Adormirii Maicii Domnului, dacă nu este zi cu dezlegare la peşte.
În Postul Sfintei Marii creștinii trebuie să se roage mai mult.
În Postul Adormirii Maicii Domnului este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.
Sfânta Maria 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții
Ziua de Sfânta Maria Mare este și ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.
La sărbătoarea Sf. Maria Mare nu se lucrează la câmp, nu se coase și nici nu se spală rufe.Sărbătoarea Sântămăriei se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele, potrivit traditii-superstitii.ro.
De Sf. Maria Mare se împart struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletele celor adormiți. Dimineața se duc poamele la biserică și se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart din suflet.
O veche superstiție spune că dacă de Sfântă Mărie înfloresc trandafirii, atunci toamna va fi lungă și blândă.
În unele sate din România, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc acareturile.
Tot de Sfânta Maria Mare nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.
Postul Sfintei Maria 2021. Cea mai puternică rugăciune
Preacurată Doamnă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste cinstite daruri, care se cuvin numai ție, de la noi nevrednicii robii tăi, Ceea ce ești aleasă din toate neamurile și te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cerești și pământești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am învrednicit de Sfântul Trup și de Preacuratul Lui Sânge. Pentru aceasta fericită ești în neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât heruvimii și mai cinstită decât serafimii. Și acum, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia, și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci până în sfârșit cu rugăciunile tale păzește-ne pe noi neosândiți. Ca prin paza și cu ajutorul tău fiind mântuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm, Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Sursa: doxologia.ro