Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Sf Marii

Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Ce alimente poţi mânca în în Postul Sf. Marii.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Sfintei Maria, care a început pe 1 august 2021, în plin sezon al fructelor și legumelor proaspete.

Postul Adormirii Maicii Domnului 2021 începe la data de 1 august și se încheie pe 14 august, dat fiind că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc pe 15 august.

 Postul Adormirii Maicii Domnului 2021

Postul Sfintei Maria este al treilea post din cele patru de peste an. Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni.

Citeste si: Postul Sfintei Maria 2021. Câte zile cu dezlegare la pește sunt în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului este cunoscut în popor și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Acesta este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

”Ne aflăm deja în acest Post închinat Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, e un post de o durată mai scurtă, ține doar două săptămâni, începe pe 1 august în fiecare an și se finalizează cu Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, 15 august, după Sfânta și dumnezeiasca Liturghie. Este foarte adevărat, că uneori se poate prelungi acest post, așa cum a fost situația anului acestuia, fiindcă atunci când data de 1 august cade în ajunul sau în ajunul acestei date e miercuri sau vineri, automat, postul se mărește cu o zi, așa cum este și situația anului acestuia.

E o vreme a postului și în mod special închinat Adormirii Maicii Domnului, e o vreme de pregătire aparte, de ce, pentru ca să putem înțelege mai bine rolul Maicii Domnului în viața noastră, a creștinilor și oamenilor, în general. E o vreme anume rânduită de Biserică pentru ca să ne putem apropia mai mult de Dumnezeu, să ne putem apropia mai mult de Maica Domnului și să înțelegem rostul nostru pe acest pământ pentru că pregătirea aceasta presupune un efort aparte, nu-i un efort greu, aș zice eu că este chiar o vreme frumoasă, o vreme de bucurie duhovniceasca aș numi vremea

postului închinat Adormirii Maicii Domnului, fiindcă timpul acesta e un timp în care încerci să lași de o parte ceea ce este greu sau rău în viața ta de zi cu zi și aceasta este marea bucurie”, a spus părintele Protopop Tofan, citat de jurnaluldeneamt.ro.

Postul Sfintei Maria 2021
Postul Sfintei Maria 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Postul Sfintei Maria 2021. Ce alimente poți consuma în post

Postul Sfintei Marii este un post care se ține ușor, fiindcă este vara și oricum tindem să nu consumăm carne sau alimente sățioase.

În Postul Adormirii Maicii Domnului, care mai este numit şi "Postul Sântmăriei", se pot consuma multe fructe şi legume de sezon, din care puteţi prepara mâncăruri delicioase de post.

Totodată, în Postul Sf. Maria puteţi pregăti preparate din linte, fasole, orez, mazăre, varză, cartofi sau ciuperci și soia.

Puteţi avea şi gustări pe bază de fructe: mere, caise, prune, nectarine, banane, citrice, piersici sau pepene, smochine, curmale și alte fructe confiate.

Pe 6 august, deși e zi de post se dă dezlegare la peşte, aşa că puteţi prepara bucate consistente pe bază de peşte.

Citeste si: Postul Sfintei Maria 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Sfintei Maria 2021
Postul Sfintei Maria 2021[Sursa foto: PixaBay]

Postul Sfintei Maria 2021. Beneficiile postului asupra organismului

Potrivit studiilor, o zi de post pe săptămână îi oferă organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare. Un post de trei zile ne eliberează corpul de toxine şi curăţă sângele, iar unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar.

Citeste si: Postul Sfintei Maria 2021. Semnificaţie, tradiții și obiceiuri care se respectă în Postul Adormirii Maicii Domnului

Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal. Postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor, scrie csid.ro.

Totodată, cei care postesc se simt mai flexibili şi au mai multă energie. Cu toate acestea, nu este recomandat să recurgi la post înaintea unui eveniment important până când nu îţi cunoşti reacţiile şi te asiguri că nu te vei confrunta cu dureri de cap, asociate procesului de detoxifiere.

Un studiu, realizat de cercetătorii de la University of Southern California, sugerează că postul impulsionează celulele stem să producă noi celule albe în sange, care luptă cu infecţiile. În plus, că postul are efecte pozitive în întărirea sistemului imunitar. Oamenii de ştiinţă au descoperit că postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociată cu procesul de îmbătrânire şi cu un hormon care creşte riscul de apariţie a cancerului şi a tumorilor. Studiul a analizat persoane care au ţinut post timp de două sau patru zile consecutiv pe o perioadă de şase luni.

Postul înseamnă curăţare, detoxifiere şi îndepărtarea cauzelor care provoacă boli. Aşadar, cee ce este benefic pentru sănătatea noastră spirituală se dovedeşte util şi pentru sănătatea noastră fizică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul Sfintei Mării

Postul Sf Marii 2021. Semnificaţie, tradiții și obiceiuri care se respectă în postul de vară

Postul Sf Marii 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare și Acatistul Praznicului Adormirii Maicii Domnului

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Horoscop duminică, 19 septembrie. Cea mai vulnerabilă zodie. E obsedată de amintiri și de o veche iubire

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Istoria văzută prin ochii unui ziarist. Legionari și comuniști, luptele cu Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Traian Băsescu

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies