Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Nașterii Domnului, timp de 40 de zile

Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poţi consuma în Postul Nașterii Domnului.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Nașterii Domnului, care a început pe 15 noiembrie și durează 40 de zile.

Postul Nașterii Domnului 2021 începe la data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie, dat fiind că sărbătoarea Crăciunului are loc pe 25 decembrie.

Postul Crăciunului 2021

Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului are loc în fiecare an, cu 40 de zile înainte de sărbătoarea Crăciunului. Acest post este unul dintre cele mai ușoare posturi de peste an, fiindcă în multe din zilele postului se dă dezlegare la pește.

Pe lângă Postul Crăciunului, mai sunt alte trei posturi de-a-lungul anului: Postul Paștelui, Postul Sfinților Petru și Pavel, dar și Postul Adormirii Maicii Domnului.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Când e dezlegare la pește în Postul Nașterii Domnului

Postul Crăciunului 2021.

Postul Crăciunului 2021.

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: ”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în post

În Postul Crăciunului puteți consuma alimente care să nu conțină origini animale, adică carne, brânză, lapte sau ouă. În schimb, puteți consuma o mulțime de fructe și legume din care puteți face găti preparate și deserturi delicioase.Printre

cele mai populare alimente de post sunt: lintea, fasolea, orezul, mazărea, varza, cartofii, ciupercile și soia.

Postul Crăciunului 2021. Semnificaţie, tradiții și obiceiuri care se respectă în Postul Nașterii Domnului

De asemenea, puteți avea gustări pe bază de fructe: mere, caise, prune, nectarine, banane, citrice, piersici sau pepene, smochine, curmale și alte fructe confiate.

Totodată, puteți prepara o mulțime de măncăruri cu pește în zilele în care sunt dezlegări la pește, mai ales că în Postul Crăciunului sunt o mulțime.

Postul Crăciunului 2021. Când e dezlegare la pește în post

Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului începe la data de 15 noiembrie 2021 și se încheie pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului. Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2021  sunt:

 • duminică, 21 noiembrie
 • marți, 23 noiembrie
 • joi, 24 noiembrie 
 • sâmbătă, 27 noiembrie 
 • duminică, 28 noiembrie 
 • marți, 30 noiembrie 
 • sâmbătă, 4 decembrie
 • duminică, 5 decembrie 
 • luni, 6 decembrie 
 • marți, 7 decembrie 
 • joi, 9 decembrie 
 • sâmbătă, 11 decembrie 
 • duminică, 12 decembrie 
 • luni, 13 decembrie 
 • sâmbătă, 18 decembrie 
 • duminică, 19 decembrie 

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul Nașterii Domnului

Postul Crăciunului 2021.

Postul Crăciunului 2021.

[Sursa foto: Shutterstock]

Postul Crăciunului 2021. Rugăciune

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează minţile copiilor noştri cu harul Tău cel dătător de viaţă. Tu, Care dai celor înţelepţi înţelepciunea şi celor pricepuţi priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înţelepciunii, al cunoştinţei şi al înţelegerii. Tu i-ai luminat pe aleşii Tăi în toată vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascăli ai lumii şi Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, de s-au arătat vase alese ale sfinţeniei, răspândind în lume dreapta credinţă. Tu ai luminat-o pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, şi ea a ruşinat mulţimea ritorilor păgâni. Tu, Doamne, luminează-i şi pe copiii noştri (numele), ca să înveţe cele bine plăcute Ţie şi să se umple de cunoştinţa adevărului. Dă-le lor ştiinţă, pricepere, răbdare şi chibzuinţă. Să nu primească ei cunoştinţe pierzătoare de suflet, nici să înveţe ce e urât lui Dumnezeu. Fă-i ascultători faţă de dascălii care îi învaţă cele bune şi sârguincioşi în îndeplinirea celor ce li s-au rânduit. Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să găsească locul în care să folosească cele pe care le-au învăţat şi să muncească spre binele lor şi spre folosul aproapelui. Tu îi osândeşti pe cei care îşi îngroapă talanţii şi îi binecuvântezi pe cei care îi înmulţesc cu pricepere. Rânduieşte-le Tu, Doamne, Cel ce rânduieşti toate spre mântuire, unde să muncească, ce să muncească şi cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în toată lucrarea cea bună şi-i întăreşte în credinţă ca să Te mărturisească printr-o vieţuire curată până în ultima clipă a vieţii lor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Crăciunului 2021. Ce NU trebuie să faci Postul Nașterii Domnului, dacă vrei să îți meargă bine

Postul Crăciunului 2021. Semnificație, tradiții și obiceiuri vechi, care se țin în Postul Nașterii Domnului

Când e dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2021? Postul Nașterii Domnului se încheie într-o săptămână

Se termină cu sărăcia pentru 6 zodii. Scapă de cheltuieli și pun bani deoparte. Taurii vor pune bani deoparte

CE I-A FĂCUT Elena lui Nicolae Ceaușescu! Adevărul s-a aflat abia acum: A chemat doi oameni și i-a pus să...

,,A închis ochii cu un singur of.” Anamaria Prodan, declarații emoționante despre ultimele momente ale mamei ei

Harry, împiedicat de Meghan să îndeplinească cea mai mare dorință a Prințesei Diana. Secretul Regelui

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies