Postul Paştelui 2021. Cele mai simple reţete pentru Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paşti

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare al Sfintelor Paşti.

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Paştelui 2021.

Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare, în care este interzis să se consume carne, lactate şi brânzeturi.

Postul Paştelui 2021. Cele mai simple reţete pentru Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paşti

Postul Paştelui din 2021 este pe sfârşite, aşa că v-am pregătit câteva reţete delicioase pe care le puteţi încerca dacă vreţi să ţineţi post.

Recomandările noastre sunt: o supă de roşii, iahnie de fasole, sarmale de post cu orez şi ciuperci, bineînţeles că nu putea să lipsească şi un desert, aşa că vă oferim reţeta unei prăjituri negrese de post.

Citeste si: Postul Paştelui 2021, obiceiuri tradiţii şi superstiţii. Ce NU ai voie să faci în Postul Mare

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare[Sursa foto: PixaBay]

Supă de roşii

Ingrediente:

2 kg roșii bine coapte
3 morcovi
2 cepe
1 țelină
1 păstărnac
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei
foi de dafin, crenguțe de cimbru și busuioc
sare și piper după gust

Mod de preparare:

Înainte de toate, pregătește roșiile pentru supă opărindu-le în apă clocotită timp de 2-3 minute. Când se răcesc decojeste-le și îndepărtează partea lemnoasa de lângă codiță cu un cuțit;
Alege o oală potrivită și pune-o pe foc adăugând roșiile, apa cât să le acopere, foile de dafin, crenguțele de cimbru și busuioc;
În acest timp, 15-20 de minute, cât timp fierb roșiile, pregătește separat zarzavatul;
Curăță morcovii, ceapa, țelina, păstărnacul, ardeii și usturoiul și toacă legumele mărunt;
Într-o oală potrivit de mare încât să încapă toată supa, călește la foc mic toate legumele

până se înmoaie, apoi adaugă 250 de ml de apă;
După ce roșiile au fiert timp de 15-20 de minute, se iau de pe foc, se scot ierburile aromate și compoziția se pasează cu blenderul până când devine o pasta asemănătoare bulionului;
Adaugă roșiile peste legumele călite și completează cu apă;
Supa se fierbe până când atinge consistența dorită de tine;
În final, adaugă sarea, piperul și alte condimente dorite după gust.

Citeste si: Dată Paști 2021. Când pică Paștele ortodox în acest an

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Iahnie de fasole

Ingrediente:

- ½ kg fasole boabe mari
- 2 morcovi
- Ardei iute
- Ardei kapia
- Suc de roșii
- Roșii
- O ceapă
- Usturoi
- Pesmet
- Foi de dafin
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Piper boabe.

Mod de preparare:

- Punem fasolea la fiert împreuna cu o ceapă întreagă.
- Fasolea se fierbe în două ape.
- Tăiem morcovii în cubulețe.
- Tocăm ceapa în bucăți mai mari.
- Tăiem ardeiul kapia în bucăți mari.
- Pregătim un bouquet garni din pătrunjel, cimbru, foi de dafin.
- Tăiem roșiile în bucăți mari.
- Într-un ceaun punem puțin ulei de floarea soarelui la încins.
- Punem bucățile de roșii la călit.
- Adăugăm un cățel de usturoi.
- Adăugăm câteva fire de cimbru.
- Presărăm puțină sare.
- Scoatem roșiile într-un castron.
- În același ulei punem ceapa, puțin usturoi.
- Amestecăm la foc mic.
- Adăugăm morcovul.
- Adăugăm ardeiul kapia.
- Punem deasupra sosul de roșii.
- Adăugăm puțină apă.
- Adăugăm bouquet garni.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Lăsăm să fiarbă la foc mic.
- Adăugăm o lingură de pesmet.
- Adăugăm roșiile călite mai devreme.
- Strecurăm fasolea.
- Punem fasolea peste sosul de legume.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Adăugăm câteva boabe de piper.
- Adăugăm câteva felii de ardei iute.

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare[Sursa foto: PixaBay]

 Sarmale cu orez şi ciuperci

Ingrediente:

foi de varză sau viță de vie
250 g ciuperci
200 g orez
3 cepe
2-3 roșii sau 100 ml bulion
50 ml ulei
1 l borș
pătrunjel verde
cimbru
mărar
sare
piper

Mod de preparare:

Daca folosiți varză, frunzele de varză se opăresc bine în apă cu sare, apoi se lasă la răcit.
Ceapa și ciupercile se curăță, se toacă și se călesc în ulei încins, câteva minute.
Se adaugă orezul, puțină sare și piper și pătrunjelul verde tocat.
Cu această compoziție se umplu foile de varză sau frunzele de viță, apoi se împachetează.
Se pun sarmalele într-un vas, se toarnă apa cât să le acopere și se pun la fiert.
Când sunt aproape fierte, se toarnă deasupra borșul, fiert în prealabil.
Deasupra sarmalelor se pun felii de roșii sau se toarnă bulionul.
Se pune printre sarmale cimbru și mărar și se introduce vasul în cuptor, timp de 20 de minute.

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare[Sursa foto: PixaBay]

Negresă de post

I ngrediente compoziţie:

280 g făină, 240 ml apă, 250 g zahăr, 100 g cacao pudră,100 ml ulei, 1 linguriță de sare, 2 fiole esență de rom, 1 plic de praf de copt.

I ngrediente glazură:

12 lingurițe de zahăr, 6 linguri de apă, 3 lingurițe de cacao.
Ornamentul prăjiturii îl puteți face cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane colorate.

Mod de preparare:

Într-un bol mare, adăugați făina și restul ingredientelor care formează compoziția și amestecați totul cu un tel până o să obțineți o compoziție omogenă. Puneți cuptorul la preîncălzit la o treaptă mare și tapați o tavă cu hârtie de copt. Turnați compoziția de negresă în tavă.

Puteți uniformiza aluatul în tavă cu o spatulă din silicon până când compoziția se așează perfect în tavă. Mai apoi puneți tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După ce scoateți prăjitura din cuptor, adăugați glazură (pentru a obține glazura, puneți într-un vas pe aragaz cantitățile de ingrediente menționate și amestecați în continuu până când aceasta dă în clocot) pe toată suprafața negresei și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit prăjitura, o puteți pudra cu nucă pisată sau fulgi de cocos și mai apoi o puteți tăia în porții egale.

Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare
Postul Paştelui 2021. Cele mai bune reţete pentru zilele din Postul Mare[Sursa foto: Shutterstock]

Postul Paştelui 2021. Ce poţi să mănânci în post

Postul Paştelui pică într-o perioadă foarte bună în care pe piaţă apar legumele şi verdeţurile prospete din grădină. Astfel, în afară de fasole, cartofi, linte, paste, orez şi alte ingrediente din care puteţi pregăti mâncarea de post, mai puteţi consuma şi salată verde, ridichi, ştevie, lobodă, urzici şi alte verdeţuri de sezon.

În locul prăjiturilor nesănătoase, care oricum nu sunt de post, puteţi consuma fructe proaspete: mere, pere, portocale, banane, grepfruit, kiwi sau chiar şi nuci, fiind o sursă bogată de vitamine, acid pantotenic şi antioxidanţi. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dată Paști 2021. În ce zile pică Paştele Ortodox

Postul Paştelui 2021, obiceiuri şi tradiţii. Ce este INTERZIS să faci în Postul Mare al Sfintelor Paşti

Postul Paștelui 2021. Dezlegare la peşte în Postul Mare

Luna în Gemeni aduce schimbări foarte bune pentru 5 zodii

O cunoscută prezentatoare de la Pro TV, îndrăgostită de Bendeac. Actorul a dat-o de gol: Eu nu i-am întors sentimentele

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Motivul ciudat pentru care a fost arestat Bill Gates. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies