
In articol:
Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post. Prăjitura negresă este un desert simplu și delicios pe care îl puteți savura chiar și atunci când țineți post. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente pe care probabil deja le aveți în bucătărie.
Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post
Timpul de preparare a compoziției pentru negresă este de cinci minute, iar timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute.
Ingrediente
Pentru compoziția prăjiturii aveți nevoie de următoarele ingrediente: 280 g făină, 240 ml apă, 250 g zahăr, 100 g cacao pudră,100 ml ulei, 1 linguriță de sare, 2 fiole esență de rom, 1 plic de praf de copt.
Pentru glazura negresei folosiți următoarele ingrediente: 12 lingurițe de zahăr, 6 linguri de apă, 3 lingurițe de cacao.
Ornamentul prăjiturii îl puteți face cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane colorate.
Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro
Citeste si: Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Mod de preparare
Într-un bol mare, adăugați făina și restul ingredientelor care formează compoziția și amestecați totul cu un tel până o să obțineți o compoziție omogenă. Puneți cuptorul la preîncălzit la o treaptă mare și tapați o tavă cu hârtie de copt. Turnați compoziția de negresă în tavă.
Citeste si: Cum se prepară simplu și rapid dulceața de cireșe albe
Puteți uniformiza aluatul în tavă cu o spatulă din silicon până când compoziția se așează perfect în tavă. Mai apoi puneți tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După ce scoateți prăjitura din cuptor, adăugați glazură (pentru a obține glazura, puneți într-un vas pe aragaz cantitățile de ingrediente menționate și amestecați în continuu până când aceasta dă în clocot) pe toată suprafața negresei și lăsați-o să se răcească.
După ce s-a răcit prăjitura, o puteți pudra cu nucă pisată sau fulgi de cocos și mai apoi o puteți tăia în porții egale.