Postul Paştelui 2021. Rețetă negresă de post

Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post. Un desert fabulos pentru zilele de post. Rapid și simplu de făcut.

foto
Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post. Prăjitura negresă este un desert simplu și delicios pe care îl puteți savura chiar și atunci când țineți post. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente pe care probabil deja le aveți în bucătărie.

Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post

Timpul de preparare a compoziției pentru negresă este de cinci minute, iar timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute.

Ingrediente

Pentru compoziția prăjiturii aveți nevoie de următoarele ingrediente: 280 g făină, 240 ml apă, 250 g zahăr, 100 g cacao pudră,100 ml ulei, 1 linguriță de sare, 2 fiole esență de rom, 1 plic de praf de copt.
Pentru glazura negresei folosiți următoarele ingrediente: 12 lingurițe de zahăr, 6 linguri de apă, 3 lingurițe de cacao.
Ornamentul prăjiturii îl puteți face cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane colorate.

Citeste si: Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”- bzi.ro

Citeste si: Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

Într-un bol mare, adăugați făina și restul ingredientelor care formează compoziția și amestecați totul cu un tel până o să obțineți o compoziție omogenă. Puneți cuptorul la preîncălzit la o treaptă mare și tapați o tavă cu hârtie de copt. Turnați compoziția de negresă în tavă.

Citeste si: Cum se prepară simplu și rapid dulceața de cireșe albe

Puteți uniformiza aluatul în tavă cu o spatulă din silicon până când compoziția se așează perfect în tavă. Mai apoi puneți tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După ce scoateți prăjitura din cuptor, adăugați glazură (pentru a obține glazura, puneți într-un vas pe aragaz cantitățile de ingrediente menționate și amestecați în continuu până când aceasta dă în clocot) pe toată suprafața negresei și lăsați-o să se răcească.

După ce s-a răcit prăjitura, o puteți pudra cu nucă pisată sau fulgi de cocos și mai apoi o puteți tăia în porții egale.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Budinca de cozonac cu lapte

Cum se gătește Foaie Gras. Rețetă și ingrediente

Care sunt, de fapt, rețetele pe care chef Florin Dumitrescu le gătește cel mai des

Anamaria Prodan, interviu picant despre presupusa amantă a soțului: „Încearcă să dezbine”

Dezvăluire bombă a lui Vlad Voiculescu! Au ascuns numărul morţilor? Va ieşi un scandal imens

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Istoria secretă. Răsplata primită de spionul român care penetrase secretele NATO. Documentul din arhiva Securității

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies