Stiri

Postul Paștelui. Rețete de post cu ciuperci

Postul Paștelui este cea mai lungă perioadă în care creștinii renunță la prodese din carne și lactate, iar un înlocuitor bun al cărnii sunt ciupercile.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Ciupercile reprezintă un aliment proteic în perioada postului, așa că sunt extrem de mulți care le consumă în mod special în această perioadă.

Iată cea mai simplă rețetă de post cu ciuperci, pe care o poate face chiar și un nepriceput în ale gătitului.

 

Cea mai simplă rețetă de post cu ciuperci

Lista de ingrediente:

  • 500-800 g ciuperci champinion (Pont: alegeți din cele mijlocii, pentru că sunt cele mai gustoase)
  • 2 linguri de ulei (poate să fie de măsline sau de floarea soarelui)
  • 8-10 căței de usturoi
  • o ceșcuță de vin alb (cine nu dorește, poate pune apă)
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • sare și piper (după gust)

Modul de preparare:

Ciupercile se spală bine, eventual se curăță de coajă, și se taie feliuțe, usturoiul se mărunțește (nu trebuie să fie pisat). Se pune uleiul într-o tigaie, se încinge la foc mic, se adaugă usturoiul și se lasă pînă devine auriu, apoi se pun ciupercile.

Citeste si: Rugăciunea din Postul Paștelui! Rostește-o zilnic pentru liniște sufletească

Citeste si: Paște 2019. Când pică Paștele ortodox și Paștele catolic în 2019

Se călesc câteva minute, amestecând din când în când. Apoi se toarnă vinul sau apa și se lasă pe foc 15-20 de minute, până se evaporă lichidul, iar ciupercile devin arămii. Se pune sarea, apoi piperul, se amestecă bine, iar la final, patrunjelul mărunțit.

Ciupercile astfel preparate se servesc calde, în funcție de opțiunile fiecăruia se pot mânca fie cu pâine (cea prăjită este cea mai bună), fie cu mămăliguță (merge și cea rece).

Galerie foto