Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce alimente poți consuma în ”Postul de vară”

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce alimente poţi mânca în post.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021
Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce poţi mânca în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, care începe pe 22 iunie.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021 începe pe 22 iunie şi se încheie pe 28 iunie, fiind cel mai scurt post de peste an, dar şi cel mai permisiv din punct de vedere al alimentelor care pot fi consumate.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Când e dezlegare la peşte în "Postul de vară"

Patru zile din sapte, cât durează Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, este dezlegare la peşte: 22 iunie, 24 iunie, 26 şi 27 iunie. 

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este pe 29 iunie 2021. Această sărbătoare are loc în fiecare an la aceeaşi dată.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Cea mai puternică rugăciune care se citeşte în post

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021
Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce alimente poţi consuma în post

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021 se ţine uşor din punct de vedere al alimentaţiei pentru că are foarte multe dezlegări la peşte.

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, care mai este numit şi "Postul verii", se pot consuma multe fructe şi legume de sezon, din care puteţi prepara mâncăruri delicioase de post.

Totodată, în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel puteţi pregăti preparate din linte, fasole, orez, mazăre, varză, cartofi sau ciuperci.

Puteţi avea şi gustări pe bază de fructe: mere, cireşe, prune, caise, căpşuni, banane, citrice, piersici sau pepene.

Din şapte zile de post, patru dintre ele sunt cu dezlegare la peşte, aşa că puteţi prepara bucate consistente pe bază de peşte.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021
Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021[Sursa foto: PixaBay]

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Beneficiile postului asupra organismului

Potrivit studiilor, o zi de post pe săptămână îi oferă organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare. Un post de trei zile ne eliberează corpul de toxine şi curăţă sângele, iar unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar.

Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal. Postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor, scrie csid.ro.

Totodată, cei care postesc se simt mai flexibili şi au mai multă energie. Cu toate acestea, nu este recomandat să recurgi la post înaintea unui eveniment important până când nu îţi cunoşti reacţiile şi te asiguri că nu te vei confrunta cu dureri de cap, asociate procesului de detoxifiere.

Un studiu, realizat de cercetătorii de la University of Southern California, sugerează că postul impulsionează celulele stem să producă noi celule albe în sange, care luptă cu infecţiile. În plus, că postul are efecte pozitive în întărirea sistemului imunitar. Oamenii de ştiinţă au descoperit că postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociată cu procesul de îmbătrânire şi cu un hormon care creşte riscul de apariţie a cancerului şi a tumorilor. Studiul a analizat persoane care au ţinut post timp de două sau patru zile consecutiv pe o perioadă de şase luni.

Postul înseamnă curăţare, detoxifiere şi îndepărtarea cauzelor care provoacă boli. Aşadar, cee ce este benefic pentru sănătatea noastră spirituală se dovedeşte util şi pentru sănătatea noastră fizică.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Cea mai importantă rugăciune pe care e bine să o rostești în post

POST DE VARĂ / SF. PETRU ȘI PAVEL 2021. Semnificaţie, tradiții și obiceiuri de Sfinţii Petru şi Pavel

POSTUL Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul de vară

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Doliu naţional! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din România

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Ce ascunde Dana Budeanu. Relația specială pe care o are cu Jennifer Lopez. Legătura a pus bazele unei afaceri. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies