Postul Sfinților Petru şi Pavel 2022. Ce este INTERZIS să faci în Postul de vară

Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Ce este INTERZIS să faci în Postul Sfinţilor Apostoli.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Ce este INTERZIS să faci în Postul Sfinţilor Apostoli, care începe pe 20 iunie 2022.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022 începe pe 20 iunie şi se încheie pe 28 iunie, fiind cel mai scurt post de peste an, dar şi cel mai permisiv din punct de vedere al alimentelor care pot fi consumate.

Patru zile din noup, cât durează Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, este dezlegare la peşte: 22 iunie, 24 iunie, 25 şi 26 iunie. 

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este pe 29 iunie 2022. Această sărbătoare are loc în fiecare an la aceeaşi dată.

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel se mai numeşte şi "Postul de vară".

Postul reprezintă perioada în care trebuie să facem mai multe fapte bune, concomitent cu o rugăciune.

În post trebuie să renunţăm la răutate, egoism şi indiferenţă în detrimentul iubirii, al faptelor bune şi al credinţei.

Postul se ţine în amintirea Sfinţilor Petru şi Pavel, care au avut un rol important în răspândirea credinţei creştine şi a mărturisirii lui Hristos.

Citeste si: Rugăciunea care se citește in Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022

Citeste si: Câți bani a scos din buzunar Raed Arafat pentru sistemul de urgență românesc: „Nu aveam altă soluție”. Șeful DSU s-a lovit de multe piedici pentru punerea pe picioare a serviciului SMURD- kanald.ro

Citeste si: O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă- stirileprotv.ro

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce NU ai voie să faci în post

  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se fac nunți, botezuri și cumetrii.
  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, biserica spune că nu se cântă și nu se dansează.
  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea.
  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se bea alcool și nu se fumează.
  • Nu se mănâncă pește în Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, dacă nu este zi cu dezlegare la peşte.
  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, creștinii trebuie să se roage mai mult.
  • În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Obiceiuri şi tradiţii

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel, credincioșii renunţă la carne, ouă, pește, brânză, lapte, dar, totodată, trebuie să se roage mai mult şi să devină mai spirituali.

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022, creştinii au voie să consume peşte doar când este permis în calendar. Adică pe 22 iunie, 24 iunie, 25 şi 26 iunie.

Femeile gravide, lăuzele, copiii şi bolnavii pot fi scutiţi de la postul alimentar, însă trebuie să facă rugăciuni şi fapte bune.

În Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu se fac nunți, botezuri și nu se țin petreceri, practic zilele de naștere nu se serbează, iar distracțiile sunt interzise.

Este imperativ necesar pentru sufletul creştinului să meargă să se spovedească în post. Spovedania presupune mărturisirea păcatelor și căință. Se face, de obicei, înainte de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Zilele cu dezlegare la pește din Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Superstiţii

Sfântul Petru este considerat patronul agriculturii şi răspunde de starea recoltelor, patronează căldura şi ploaia şi pedepseşte cu tunete şi grindină pe cei ce-l nesocotesc.

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi- stirilekanald.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

O altă superstiţie spune că atunci când Sfântul Petru plesneşte din bici, sar din acesta scântei care, odată căzute pe pământ, se transformă în licurici.

O altă legendă populară spune că atunci când oamenii se îndepărtează de credinţă, Sânpetru cheamă balaurii şi începe să pornească grindina asupra acestora, mărunţind-o, ca să nu-i pună pe oameni în mare pericol.

Postul lui Sânpetru, spre deosebire de Postul Paştelui, Postul Crăciunului şi Postul Sf. Mării, are număr variabil de zile.

Cei care cred în superstiţii spun că sărbătoarea este anunţată de apariţia licuricilor, amuţitul cucului şi alte semne cosmice.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce alimente sunt recomandate în Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Rugăciune 

Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro  

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Zilele cu dezlegare la pește din Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Ce alimente sunt recomandate în Postul Sf. Apostoli

Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Rețete pentru zilele cu dezlegare la pește din Postul Sfinților Apostoli

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies