Pot să ascult slujba de Înviere din mașină în fața bisericii? Răspunsul autorităților

Conform ordonanțelor militare, în perioada pandemiei de coronavirus, bisericile sunt închise. În aceste zile, slujbele se țin de preoți cu ușile închise, iar credincioșii le pot vedea în transmisiuni live.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Însă, chiar și în aceste condiții, foarte mulți credincioși se întreabă dacă există vreo posibilitate ca de Înviere să ajungă la biserică sau în apropierea acestora, pentru a asculta slujba și a lua Lumină.

Citeste si: Reguli noi pentru noaptea de Inviere! Anuntul ministrului de Interne Marcel Vela

Iată câteva întrebări la care răspund autoritățile în ceea ce privește posibilitatea de a ajunge lângă o biserică, pe jos sau cu mașina. 

Se poate merge în apropierea bisericii, dacă locuim în zonă?

Avem voie să ieșim după ora 22.00 în proximitatea casei, în cazul în care avem o biserică în apropiere?

Răspuns: Puteți ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, puteți rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu vă puteți deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane.

Citeste si: Suntem excluși! Sportul românesc, în genunchi. E cea mai dură lovitură - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Cate oua rosii e sanatos sa mananci de Paste? Sfaturi pretioase de la nutritionist

În cazul în care locuiți la bloc, puteți ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectați regulile de distanțare socială, să nu aglomerați casa scării imobilului și să nu formați grupuri mai mari de trei persoane. 

Citeste si: Saptamana Patimilor: Joia Mare, ziua in care a avut loc Cina cea de Taina

Se poate asculta slujba de la biserică din stradă?

Putem să ascultăm slujba din stradă? Iată ce răspund autoritățile: 

Răspuns: Strict ascultarea slujbei nu poate fi invocat ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, iar rămânerea în stradă a mai multor persoane care ar putea dori la acest lucru ar putea duce la formarea unor grupuri mai mari de trei persoane, implicit la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4.

Citeste si: “Stare de speranță”, ediția specială de Paște, în noaptea Învierii, la Kanal D

Se poate asista/asculta slujba de Înviere, din fața bisericii, din mașina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul?

Răspuns: Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declarația pe propria răspundere.

foto: Doxologia

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Doliu IMENS în România! Un fost mare sportiv, ucis de COVID-19! Fiica sa, o celebră actriță, a făcut anunțul

Horoscop vineri, 27 noiembrie. Nativii din Balanță sunt pregătiți pentru o decizie legată de bani, iar Racii vor fi luați pe sus în dragoste. Ce spun astrele despre tine

Ce a scris o femeie din Borșa pe declarația pe propria răspundere, pentru a participa la Înviere. Riscă 3 ani de închisoare

Cum se pot deplasa persoanele care nu știu să scrie și să citească pe timpul stării de urgență? Vezi la cine trebuie să apeleze analfabeții pentru a completa declarația pe...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies