Poți cumpăra miel de Paște în timpul pandemiei? Precizările Poliției Române

Poliția Română a făcut precizări importante cu privire la achiziționarea bunurilor necesare pentru a petrece sărbătorile Pascale.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Poliţia Română face câteva precizări pentru populaţie în contextul apropiatelor sărbători pascale. Într-o postare pe pagina de Facebook, Poliţia Română arată că cetăţenii pot merge să îşi cumpere carne de miel pentru Paşte, dar recomandă să aibă la ei cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere.

Citeste si: Gimnasta Larisa Iordache sare în sprijinul Poliției Române! Prima apariție în uniforma de polițistă

În contextul pandemiei de coronavirus, mulți români se întreabă cum anume ar putea să își facă cumpărăturile pentru masa de Paște dacă trebuie să stea izolați la domiciliu. 

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Poți cumpăra miel de Paște în timpul pandemiei? Ce a răspuns Poliția Română 

Într-o postare pe pagina de Facebook, Poliţia Română arată că cetăţenii pot merge să îşi cumpere carne de miel pentru Paşte, dar recomandă să aibă la ei cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere.

Citeste si: Cozonac bucovinean. Secretul cozonacului din Bucovina, dulce si gustos

„Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură”, subliniază Poliţia.

Citeste si: Arafat: ”E posibil ca după Paște să mai relaxăm măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

De asemenea, Poliţia Română reaminteşte că în acest an nu mai vin comercianţii cu turmele de miei în apropierea oraşului, însă comercianții pot să vină să aducă mielul acasă.

„Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, se mai arată în postare.

Urmatorul articol
Citește și:

Duminica Floriilor. Nume neobisnuite care se sarbatoresc de Florii

Poți merge la părinți de Paști? Ce spune poliția!

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

"Adio, doamna profesoara! Sa ne iertati ca nu va putem fi alaturi pe ultimul drum"

Veste dură pentru Simina de la Puterea Dragostei înainte de naștere! ”Nu îl voi putea avea pe soțul meu, Alex, alături de mine”! Ce i-a spus medicul că se întâmplă din cauza...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies