Poveste incredibila! Un roman a candidat in SUA la functia de guvernator si de primar! Le promitea alegatorilor ca o sa-i puna pe betivi la munca si o sa cumpere viori din Romania!

Intr-o Romanie care se pregateste de alegeri, aproape nimeni n-a auzit de Merica Hlatcu (63 de ani), un botosanean emigrat in Alaska, care a candidat pentru postul de guvernator al statului american, adjudecat la acea data, in 2006, de Sarah Palin, una dintre cele mai influente personaje din politica de peste Ocean. Moldoveanul nu s-a lasat, iar in 2009 a fost pe lista candidatilor pentru postul de primar al orasului Anchorage. In campania electorala, el le-a promis alegatorilor de langa Cercul Polar ca le va aduce viori la pret redus din Romania! Merica nu a avut putere de convingere, fiind votat doar de 48 de cetateni. Wowbiz.ro iti spune azi toata povestea lui.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca, Matei Vaihan

Spirit de aventurier, Merica Hlatcu, nascut la Todireni (judetul Botosani), a lucrat pe mai multe vase comerciale, stabilindu-se pentru o vreme in Singapore. La sfarsitul anilor '80 a ales sa emigreze in SUA, iar peste cativa ani a ajuns in Alaska, cel mai nordic si mai intins stat american. In 2006, dupa ce primise cetatenia, Merica s-a inscris in cursa electorala pentru postul de guvernator din partea Partidului Republican, care a avut mai multi candidati.

fara descriereMerica Hlatcu (in picioare), in timpul unui discurs politicMoldoveanul s-a prezentat electoratului drept angajat al Uniunii Internationale a Electricienilor si fost inginer mecanic intr-o companie petroliera. Mai mult, Merica le-a povestit americanilor ca a facut facultatea la Constanta si ca a  lucrat pe nave ca inginer motorist, plusand cu informatia ca este un fan al Sofiei Vicoveanca. La numaratoarea voturilor, Merica a iesit ultimul, cu 211 sufragii, adica 0,21% din total. Alegerile de atunci au propulsat-o in prim-plan pe Sarah Palin. In 2008, rivala lui Merica din Alaska ar fi putut deveni vicepresedinte al SUA, dar republicanul McCain a pierdut alegerile in fata democratului Barack Obama.

fara descriere Sarah Palin, fost rivala a lui MericaMoldoveanul Merica nu a renuntat la ambitiile sale politice, iar in 2009 s-a gandit sa devina primar al orasului Anchorage, cel mai mare din Alaska. In campania electorala, Merica si-a expus programul de viitor primar, relatat pe larg in presa locala. “In fiecare zi, vad oameni care se imbata si se bat in parc. Trebuie sa-i punem la munca”, a anuntat botosaneanul, care s-a gandit si la distractia cetatenilor din Anchorage. “Vreau ca oamenii sa invete sa danseze tango, vals, country si swing. Am in plan sa cumpar viori din Romania la pret redus, sa invete studentii sa cante la ele”. Promisiunile lui Merica nu au avut impact. Din 15 candidati pentru postul de primar, acesta a iesit ultimul, cu 48 de voturi, adica 0,08% din electorat. Merica Hlatcu si-a pastrat intacte legaturile cu Romania. El vine in tara in fiecare an si face senzatie prin Todireni intr-o limuzina prea mare pentru ulitele stramte ale satului.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate