
In articol:
- Povestea din spatele filmului Titanic
- Care au fost marile greșeli de construcție care au dus la tragedie
Filmul fenomen a apărut în anul 1997 și a atras cele mai multe încasări și vizionări în anii aceia. Și în prezent, Titanicul se poziționează în topul celor mai urmărite și bine vândute film ale industriei cinematografice.
Povestea din spatele filmului Titanic
Nava de lux RMS Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în largul coastei Newfoundland în Atlanticul de Nord. 1500 de pasageri, din peste 3300, au murit după ce nava de croazieră a lovit un iceberg în timpul nopții. Tragedia de la începutul secolului 20 a inspirat o mulțime de romane, documentare și filme, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Titanic, filmul din 1997.
Nava Titanic a fost interesul principal al tuturor liniilor maritime rivale la jumătatea secolului trecut. Pe 31 mai 1911, Titanicul era cel mai mare obiect mobil creat de om, la acea vreme. Peste 100.000 de oameni au participat la lansare, care a durat un minut și câteva secunde.
În următorul an, sute de mii de muncitori aveau să lucreze la una dintre cele mai grandioase capodopere ale lumii. Într-un an, au construit punțile navei, interioarele luxoase și au instalat cele 29 de cazane uriașe de la motoarele principale cu abur.Care este povestea reală a tragediei Titanic
Nava indestructibilă și de nescufundat și-a găsit sfârșitul pe la jumătatea lunii aprilie 1912. La orele 23 ale nopții de 14 aprilie, un observator a zărit aisberg ieșind din ceață, apoi a sunat clopoțelul de avertizare și a sunat la pod.
Mișcările rapide a echipajului au întors rapid nava în așa fel încât să nu fie un impact direct în maldărele de gheață, însă tragedia avea să vină la nici două ore de la „zgârietura” de aisberg.Pintenul subacvatic a aisbergului a tăiat carena de sub linia de plutire a navei, o tăietură de aproximativ 300 de metri. Într-un timp accelerat, cinci compartimente se umpleau de apă și prova navei era înclinată considerabil în jos.
Citește și: Filmul Titanic revine pe marile ecrane. Producția va apărea în cinematografe în luna februarie
Pasagerii mai aveau la dispoziție doar o oră și jumătate până când Titanicul s-ar fi scufundat de tot, așadar panica a pus stăpânire pe toți. Căpitanul a ordonat să se coboare bărcile de urgență și să transporte în siguranță, de pe navă, pasagerii, însă acestea au fost umplute cu doar 28-30 de persoane, jumătate din numărul maxim de pasageri permiși.
Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912
La ora 02:20 a dimineții, Titanicul, aproape perpendicular în ocean, s-a scufundat pe fundul oceanului. După câteva ore de la tragedie, salvatorii au ajuns să recupereze supraviețuitorii. Au fost 705 persoane supraviețuitoare de pe Titanic.
Care au fost marile greșeli de construcție care au dus la tragedie
Neatenția căpitanului, împreună cu navalii, a fost punctul din vârful piramidei, dacă ar fi să ilustrăm tragedia de pe Titanic într-o piramidă. Cu toate astea, specialiștii au spus ani la rândul că scufundarea dezastruoasă ar fi putut fi evitată.
O greșeală imensă care a accelerat scufundarea Titanicului a fost modul de construire a pereților etanși individuali. Conform specialiștilor, acești pereți s-au extins doar la câțiva metri deasupra liniei de apă, iar cantitatea uriașă de lichid a putut să se toarne dintr-un compartiment în altul, umplând rapid etajele navei.
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
1500 de persoane au murit pe 15 aprilie 1912
A doua greșeală care a dus la moartea celor 1500 de vieți a fost numărul inadecvat de bărci de salvare. Cele 16 bărci puteau transporta doar 1178 de persoane, iar numărul total de călători care se afla în croazieră a fost de 2435, la care s-au adăugat 900 de oameni din echipaj.
sursă: history.com